Tentoonstellingen

ZOEK OP

Oda elders

Vond plaats in Venlo
20 augustus 2015 t/m 23 augustus 2015

Odapark werkt samen met Zomerparkfeest en leent werken uit van 2 topkunstenaars.

Odapark in Venray is een van de meest bijzondere cultuurplekken in Zuid-Nederland waar al bijna twintig jaar internationale kunstenaars neerstrijken. Zoals nu William Sweetlove, die tegelijktijdig in Miami, Moskou en Milaan exposeert. Zijn werk bediscussieert de grens tussen hoge en lage kunst. Tegelijk stelt hij prangende vragen over hoe wij met onze aarde omgaan. Zijn dierenbeelden bereiden zich voor op een toekomst waar het milieu verder in het nauw komt. Sweetlove toont in Venlo twee Giant Cloned Poodles, die na de Zomerparkfeesten weer op het bordes bij de ingang van het Odapaviljoen te zien zijn. De tentoonstelling van Sweetlove duurt nog tot 1 november.

150828 Zomerpark Sweetlove 2


Sweetlove staat niet op zichzelf. Zo waren ondermeer Rob Scholte, Jan Fabre, Banksy en Gottfried Helnwein te zien in Odapark.

Het centrale thema in het werk van Helnwein is het menselijke wezen. Als slachtoffer, maar ook als dader. Vooral het kind is een steeds terugkerend motief in zijn oeuvre. Kinderen zijn volgens Helnwein dé slachtoffers van onrecht en geweld in onze maatschappij.

Op de Zomerparkfeesten zijn twee grote kinderportretten te zien: Fall of the Angels en Angel Sleeping die vorig jaar te zien waren in Odapark tijdens de manifestatie Like a Virgin, Maria als WonderWoman.

Een impressie van Omroep Venlo is te zien in deze reportage.




NU TE ZIENrood blauw rood petralaaper

ZinZin
Petra Laaper en Mat van der Heijden

3 april t/m 12 juni 2022