Tentoonstellingen

ZOEK OP

GEWORTELD, een audioboswandeling

Van 24 augustus t/m 23 oktober 2022

Els Huver 

 button trailer afspelen

 

 

 

De klimaat veranderingen vragen om een herziening van de relatie tussen mens en natuur. ‘GEWORTELD, een audio-boswandeling' verbindt natuur en maatschappij met elkaar.

Kunstenaar Els Huver creëert met dit actuele werk verbinding tussen mens en boom door de overeenkomsten tussen beide uit te lichten. Lopend door het bos hoort de bezoeker aan de audioboswandeling - met koptelefoon op - verhalen over de bomen en persoonlijke verhalen van mensen uit Venray. Al luisterend gaat de bezoeker zichzelf in beide herkennen: in de bomen en de mensen van Venray.

Zo verleidt de kunstenaar haar publiek tot een hernieuwde relatie met de natuur, want die is in deze tijd gevraagd.
 

Openingstijden: Odapark is om 13:30 uur tot 17:00 uur open van woensdag tot zondag.
Duur audiowandeling: 70 minuten / 2,8 km
Prijs: € 10,-

Geschikt voor 12+

Tip: trek stevig schoeisel aan.

 
 
Els Huver / De Kopsalon (Heerlen, 1969).
 

De Kopsalon wil met artistieke middelen ruimte creëren voor een open blik op de thema’s van deze tijd. Met dat doel verschuift hij perspectieven en verkleint afstanden tussen denkbeelden en mensen. 

Drijvende kracht achter de in 2016 opgerichte De Kopsalon is Els Huver. Haar werkzame roots liggen bij de Hilversumse radio - VARA en IKON - maar in de afgelopen jaren heeft zij zich ontwikkeld tot maker van verrassende, theatrale audioproducties op locatie. Op een vernieuwende manier brengt ze gesproken woord bij een divers publiek. 

Met ogenschijnlijk eenvoudige middelen - audioverhalen - zaait ze radicale verbeelding in een alledaagse omgeving: in een kapsalon, wijk, bos. Dat deed zij bijvoorbeeld met de Kopsalon voor Hoofdzaken: een audioinstallatie in de vorm van een vintage kapsalon. Onder de droogkap luisterde het publiek naar herkenbare verhalen van mensen die tot dat moment op afstand stonden, zoals psychiatrische patiënten en vluchtelingen. 

De Kopsalon streeft naar een inclusieve vorm van cultuurbeleving. Laagdrempelig, maar van hoge kwaliteit. Producties krijgen bij voorkeur vorm in de openbare ruimte waar het publiek wordt verleid een nieuw blikveld te onderzoeken.

 

Afbeelding: Els Huver 2022
Concept, productie, montage, tekst: Els Huver
Productieassistent: Sandra Raijmakers
Stem gids: Rufus Hegeman
Geluiden: Mike Kramer
Decorbouw: Liesbeth van Litsenburg
Eindmix: Arno Peeters
Vormgeving: Inge Korten

 

Speciale dank aan de inwoners van Venray die aan GEWORTELD hebben bijgedragen en aan de vrijwilligers van Odapark.

‘GEWORTELD, een audioboswandeling’ is tot stand gekomen met steun van het Odapark, Mondriaan Fonds, Vriendenloterij Prins Bernhard Cultuurfonds en Gemeente Venray.

 

 

 

NU TE ZIEN

GEWORTELD, een audioboswandeling
Els Huver

24 augustus t/m 23 oktober 2022

Cindy van Woudenberg in visible 7 2022