EDUCATIE

Ons educatief aanbod draait om verwonderen, ontdekken en creëren. Van kleuter tot puber, een grote groep of een klein clubje, één lesuurtje of een hele dag? Binnen of buiten? Alles is mogelijk en we leveren graag maatwerk per doelgroep of gelegenheid. Daarnaast bieden wij ook vaste workshop aan van Krista Smulders.Ook zijn onze ruimtes te huur voor workshops, lezingen of cursussen. Informeer naar de mogelijkheden! 
 
Contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij accepteren de CJP-cultuurkaart.
 
Basisscholen:

Basischolen kunnen gebruik maken van Limburg voor Limburg regeling van Arriva. Deze ondersteunt een breed scala aan cultuuruitjes in Limburg. Of je nu naar het museum, een dans- of muziekvoorstelling gaat, Arriva brengt je er met de klas naartoe. meer weten? Klik hier.

 Workshop: Fantastische fantasiewerelden en kleurrijke kunstwerken maken! 

340-LauraFotostudio-5W1A5002-Wedding1.jpeg
444-LauraFotostudio-IMG_5217-Wedding.jpeg
461-LauraFotostudio-5W1A5305-Wedding.jpeg
467-LauraFotostudio-5W1A5326-Wedding.jpeg
previous arrow
next arrow
 

Hoi ik ben Krista Smulders en als kunstenares neem ik de leerlingen graag mee op reis naar mijn kleurrijke wereld gevuld met vrolijkheid en fantasie. Mijn kunstwerken bestaan uit speelse sculpturen, schilderijen en kostuums. Met mijn workshops laat ik de leerlingen graag kennismaken met verrassende technieken en materialen. Hierin zoek ik een mooie balans tussen uitdaging en ontspanning. Het is mijn doel om een open en actieve sfeer te creëren waarin niets te gek of te raar is en iedereen helemaal zichzelf kan zijn. We knippen, plakken, tekenen, schilderen en bouwen te gekke kunstwerken: van wilde fantasiebeesten met superkrachten tot spannende werelden gevuld met kastelen, draken en ruimteschepen. We gaan lekker aan de slag door flink te experimenteren en echt iets bijzonders te maken waar de leerlingen supertrots op zijn!

Tarieven:

  • Workshop voor een halve schooldag of korter: €226,-
  • Workshop voor een hele schooldag: €295,-

Deze bedragen zijn inclusief voorbereidingstijd en materiaal en reiskosten.

Voortgezet onderwijs: 

Workshop op maat door Edwin de Klein:

340-LauraFotostudio-5W1A5002-Wedding1.jpeg
467-LauraFotostudio-5W1A5326-Wedding.jpeg
444-LauraFotostudio-IMG_5217-Wedding.jpeg
461-LauraFotostudio-5W1A5305-Wedding.jpeg
467-LauraFotostudio-5W1A5326-Wedding.jpeg
previous arrow
next arrow
 

Onderzoeken, creëren en reflecteren en de daarbij horende leerdoelen zijn het begin van het ontwikkelen van vaardigheden in het creatief proces.

De vraag van de school, docenten en/of leerlingen staat centraal in het ontwikkelen van mijn kunst educatieve lessen/ workshops voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en buitenschoolse educatie. Dit heeft als positieve werking dat ik op scholen extra verdieping en verbreding kan geven aan bijvoorbeeld themaweken, maar ook zeker binnen het reguliere onderwijs.

Nog niet echt een idee wat voor workshop jullie als school willen? Geen probleem, ik help jullie graag met het zoeken naar wat bij jullie past.

Momenteel ben ik werkzaam als beeldend kunstenaar en eerstegraadsdocent beeldende kunsten. Mijn kunstwerken ontstaan vaak door maatschappelijke problemen, nieuwsgierigheid naar verschillende materialen en iets dat ik zelf humoristisch vind. Thema’s als consumptiemaatschappij, wegwerpcultuur en spelen zijn de laatste jaren de rode draad.

Naast het geven van lessen/workshops geef ik ook regelmatig op scholen presentaties over het leven van een kunstenaar. Onderdeel van deze presentatie is dat leerlingen de kunstwerken die ik meeneem mogen bekijken, voelen en ruiken. Ik vind het ontzettend belangrijk om ook deze verschillende zintuigen extra te prikkelen. Ook het bezoeken van mijn atelier waar ik mijn kunstwerken maak behoort tot de mogelijkheden.

Enthousiast en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Workshop: GEWORTELD

340-LauraFotostudio-5W1A5002-Wedding1.jpeg
444-LauraFotostudio-IMG_5217-Wedding.jpeg
461-LauraFotostudio-5W1A5305-Wedding.jpeg
467-LauraFotostudio-5W1A5326-Wedding.jpeg
previous arrow
next arrow
 

‘GEWORTELD, een audioboswandeling’ is een luisterroute door het Odapark en aangrenzend bos-gebied. Het publiek hoort via de koptelefoon verhalen over de bomen én persoonlijke verhalen van mensen uit Venray: verrassende, herkenbare en ontroerende verhalen waaruit blijkt hoeveel mens en boom op elkaar lijken. Kunstenaar Els Huver wil met de workshop jonge mensen dichter bij de natuur brengen.

Inhoud
Vertrekpunt is de 75 minuten durende route die in groepjes wordt afgelegd. Aansluitend teke-nen/schilderen de deelnemers met kleurpotloden, vetkrijt en verf een boom zoals zij zichzelf zien: met sterke wortels of veel gebogen takken of stevig staand tussen andere bomen. Hiermee reflec-teren ze op wat ze tijdens de wandeling hebben gehoord. Maar dit biedt ook een nieuwe blik op hunzelf.

In de psychologie wordt wel gezegd: als je een boom tekent, teken je jezelf. Wanneer de jongeren klaar zijn met het maken van hun kunstwerk analyseren ze de eigen boom a.d.h.v. een aantal kenmerken: de plaats van de boom op het vel papier, de stam, de kruin, takken…etc. Zo toont de getekende boom hoe de maker in de wereld staat.

Tenslotte maken we op de trappen voor het paviljoen een foto van de leerlingen met hun tekenin-gen. Samen vormen ze dan een bos: een eenheid die elkaar versterkt.

Wanneer van mei tot de herfstvakantie:
Tijdvakken van 9.30 - 12.00 uur of van 12.30 tot 15.00 uur
Aantal max. 20 leerlingen
Leeftijd 12+
Prijs arrangement € 365,-

 
Rondleidingen:
 
340-LauraFotostudio-5W1A5002-Wedding1.jpeg
467-LauraFotostudio-5W1A5326-Wedding.jpeg
previous arrow
next arrow
 
Meer weten over de kunst, natuur en historie in Odapark? Wij bieden ook rondleidingen aan voor klassen van groep 1 tot bovenbouw.
 
€75,- per rondleider. (maximale groepsgrootte 15 kinderen met één rondleider)
Voor informatie en boekingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.