Tentoonstellingen

ZOEK OP

Tea Time

Proeflokaal voor de kunst
21 november 2015 t/m 15 februari 2016

Tea Time


Het water kookt, de theepotten worden gevuld, iemand roept: de thee is klaar! We stoppen even de exposities en gaan samen aan tafel in ons Theehuis. Komen even op adem, laden nieuwe energie op en kijken eens om ons heen. Staan even stil bij de ontwikkelingen in Odapark, hebben het over de gang van de wereld in kunst en verbeelding.

Een korte pauze nemen is soms nodig. We zijn zo druk met doorgaan, met ons staande te houden, met participeren en cultureel ondernemen, terwijl we nog steeds aan het onderzoeken zijn wat dat nu precies is en hoe dat dan wel kan en moet. Een pauze behoedt je voor doordraven, dus laten we – onder het genot van een kopje thee – eens kijken wie en waar we zijn. Wat verwachten we nu van de toekomst? Wat hebben we al bereikt? Waar staan we nu? We waarderen wat we al bereikt hebben voordat we doorstomen naar een volgende fase, op weg naar het KUNSTLAB.

In deze periode zijn er in Odapark geen exposities hedendaagse kunst, in verband met de bouw van het KUNSTLAB is de Projectruimte tijdelijk gesloten voor het publiek. In het Beeldenbos zal bezoek te maken krijgen met overlast als gevolg van de bouw. Ter compensatie nodigen we het publiek uit een andere kant van Odapark te leren kennen onder het genot van een kopje thee (of twee). Onze ‘kunst-is-er-voor-iedereen-instelling’ heeft immers ook een uiterst gastvrije kant die we letterlijk en figuurlijk in deze periode presenteren in het Theehuis dat tijdens TEA TIME tijdelijk wordt omgevormd tot een echt theehuis, waar te zien en ervaren zal zijn wat we in de afgelopen jaren in Odapark op het gebied van kunst zoal hebben gedaan, opgebouwd en bereikt om aan het einde van deze periode door te kunnen stomen naar nog mooiere toekomst.

In een oorspronkelijke theehuis-setting kan het publiek sfeervol en uiterst aangenaam verpozen en er bijeenkomsten, workshops, lezingen, inloopspreekuren en activiteiten als Teaparties bijwonen. Centraal staat het belang dat Odapark hecht aan de maatschappelijke waarde van kunst voor de mens in het algemeen en de jeugd in het bijzonder, wat nog uitgediept gaat worden in het nieuwe KUNSTLAB.

In Odapark is in de regel de kunst gratis en staat de koffie klaar.

Tijdens TEA TIME is in een bijzondere en sfeervolle setting zelfs voor even de thee gratis waarmee we ‘sorry-voor-alle-overlast’ zeggen. Alle andere horeca-elementen en culturele activiteiten hebben een prijsje. Kijk bij ‘programma Tea Time’ voor alle bijzondere onderdelen om aan deel te nemen.

 

NU TE ZIEN

on being invisible
Cindy van Woudenberg

26 juni t/m 17 juli 2022

Cindy van Woudenberg in visible 7 2022