Tentoonstellingen

ZOEK OP

Nieuwe Uitzichten

31 juli–23 oktober 2022 

 

Emy Bensdorp, Deep Time Agency, Biën Kamphuis & Rutger Vos, Brecht Koelman, Chaim van Luit, Lobke Meekes, Ingeborg Meulendijks & Rick van der Linden, Christian Odzuck, Judith Reijnders, Judith Schils, Fabian Seibert, Mona Steinhäußer

Nieuwe Uitzichten zoekt naar manieren om de natuur te integreren in onze directe leefomgeving, en daarmee in ons dagelijks leven. De tentoonstelling toont een selectie van haalbare voorstellen, wenselijke ideeën, poëtische denkpistes en megalomane plannen. Hoe kunnen planten en bomen worden ingepast in een overvolle binnenstad? Komen de tropische wouden die Nederland miljoenen jaren geleden bedekten straks weer terug? Hoe krijg je bewoners, bezoekers en ondernemers betrokken bij nieuwe vormen van natuur? En wat als alle bedrijven op een industrieterrein zouden besluiten om samen de Hangende Tuinen van Babylon te reconstrueren?

De tentoonstelling vormt de aanloop naar de gelijknamige manifestatie Nieuwe Uitzichten van Museum Van Bommel Van Dam en Odapark. Negen kunstenaars en ontwerpers werden uit een open call geselecteerd om een voorstel te ontwikkelen dat bijdraagt aan de vergroening van onze omgeving. Hun plannen worden deze zomer gerealiseerd in Blerick, Oostrum, Tegelen, Venlo en Venray. De uitkomsten op locatie zullen van 9 september tot 2 oktober 2022 te bezoeken zijn middels fiets- en wandelroutes.

In samenwerking met: Museum Van Bommel van Dam 

NU TE ZIEN

GEWORTELD, een audioboswandeling
Els Huver

24 augustus t/m 23 oktober 2022

Cindy van Woudenberg in visible 7 2022