Tentoonstellingen

ZOEK OP

Vlakwater verhalen

Tentoonstelling
4 september 2009 t/m 1 november 2009

Vlakwater is een licht glooiend bosrijk stiltegebied van uitzonderlijke landschappelijke schoonheid, een tot nu toe onontgonnen gedeelte van het Odapark. Dit rijk gevarieerd landschap met oude bomen, lanen en stuifduinen zal als podium dienen voor 11 jonge kunstenaars die tijdelijke interventies plegen in het Vlakwatergebied. Zij laten zich inspireren door oude overleveringen of vermeende historische gebeurtenissen die plaatsvonden in dit gebied maar ook worden er nieuwe verhalen of futuristische visioenen verbeeld.

De gepresenteerde kunstenaars hebben  overeenkomsten in hun narratieve kwaliteiten en gebruiken veelal materiaal dat vrijwel waardeloos oogt. Piepschuim, pur, karton, papiermaché, polyester, tape of siliconen worden niet alleen toegepast omdat het goedkoop is en dus makkelijk toegankelijk en verkrijgbaar, maar juist om hun waardeloosheid, tijdelijkheid en specifieke esthetica. 

Deze kunstenaars zoeken niet alleen hun heil in het verhalende maar willen juist uidrukking geven aan het groteske. Zij maken veelal kunst waarin de menselijke figuur centraal staat, hybride vormen die zowel dierlijke als menselijke trekken tonen in een cartooneske ofwel monsterlijk verwrongen stijl, kortom "fantastische" beelden waarbij fictie en feiten zich spiegelen aan de werkelijkheid van een plek. 

Deelnemende kunstenaars:
Captain Boomer (BE) 
Paul Devens (NL)
Doyle&Mallinson (UK)
Shadi Ghardirian (IR)
Erik Habets (NL)
Haïdee Henry (FR)
Marie-Claire Krell (DE)
Powerplant (NL)
Jack Reubsaet (NL)
Tanja Ritterbex (NL)
Snodevormgevers (NL)

SKM C3350i22011811280

 

 

 

 

NU TE ZIENrood blauw rood petralaaper

ZinZin
Petra Laaper en Mat van der Heijden

3 april t/m 12 juni 2022