ACTUEEL

Vacature bestuurslid Communicatie & Media

Stichting Odapark in Venray zoekt, in verband met vernieuwing,  een bestuurslid voor het aandachtsgebied Media & Communicatie voor twaalf bijeenkomsten per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 20 december2021.
 
Odapark heeft een unieke positie in het (kunst)landschap, als plek waar kunst en natuur in elkaars directe gezelschap verkeren. Waar bezoekers in alle rust kunnen struinen door tentoonstellingen en dwalen tussen bomen en zandverstuivingen. We zijn vrij toegankelijk, laagdrempelig en werken voornamelijk met jong talent. Met een klein team en de steun van een grote groep vrijwilligers brengen we al 28 jaar een prikkelend programma van tentoonstellingen, talentontwikkeling en kunst- en natuureducatie voor Noord-Limburg en ver daarbuiten
 
Wie zijn wij?
Het Odapark in Venray is een 11 ha groot landschapspark en natuurgebied. Centraal in het park ligt het Odapaviljoen: met het monumentale Theehuis, een Projectruimte, het Kunstlab en het Odacafé. In dit paviljoen presenteren we onze gratis tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunst, organiseren we lezingen en concerten en ontvangen we jong en oud voor educatieve programma’s.  In het historische park en de aangrenzende bossen is een verzameling beelden van internationale kunstenaars aanwezig, gezamenlijk het Beeldenbos. Met overtuiging zijn we al 25 jaar gratis toegankelijk voor publiek, kunst is er immers voor iedereen! In 2020 is er een nieuwe missie, visie en koers vastgesteld, welke de basis vormt voor het meerjarenbeleid van de organisatie.
 
Voor het Bestuur zoeken wij een bestuurslid met als aandachtsgebied Media & Communicatie
Profiel
Het Bestuur houdt toezicht op het beleid en op de algemene gang van zaken van Odapark en geeft in beperkte mate mede uitvoering aan het beleid samen met de curator. Het Bestuur komt in de regel twaalf keer per jaar bijeen en werkt volgens de Governance Code Cultuur 2019 en heeft de ANBI-status.
 
Van de Bestuursleden verwachten wij
- Een grote belangstelling voor kunst- en cultuureducatie
- Ruime bestuurlijke en bij voorkeur ook toezichthoudende ervaring
- Een goede staat van dienst in het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties of de politiek
- Bereid zijn zich als ambassadeur in te zetten voor Odapark
- Ruime ervaring en een uitstekend netwerk binnen het aandachtsgebied
 
Wij hechten aan de volgende vaardigheden
- Strategisch denkvermogen, heldere, transparante communicatie
- Toezicht kunnen houden op basis van hoofdlijnen en vertrouwen
- Bereidheid om de handen uit de mouwen te steken daar waar nodig
- Integer kunnen handelen en alert zijn op eventuele belangenverstrengeling
Het Bestuur van Odapark zal op termijn migreren naar een Raad van Toezicht model. Wij hechten aan diversiteit in samenstelling qua leeftijd, geslacht, achtergrond en woonplaats. Odapark omarmt de principes van de Governance Code Cultuur.
 
Informatie en reageren
Informatie over het Bestuur kunt u verkrijgen bij: Patrick van der Broeck, voorzitter Bestuur via 0651603657 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Uw reactie, voorzien van uw Curriculum Vitae, kunt u richten aan Patrick van der Broeck, Bestuursvoorzitter en insturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag ontvangen wij deze voor 20 december 2021. De gesprekken worden in overleg met de kandidaten ingepland, bij voorkeur nog in 2021.

Venrayse favorieten!

Goed Nieuws! De Kiwanis Rooyse Ladies en PLUS Guido van Dijck gaan een kookboek samenstellen. In dit kookboek ‘Venrayse Favorieten’ verschijnen recepten van allerlei aard; een selectie van smakelijke gerechten uit de Venrayse keukens. De opbrengst van dit prachtige initiatief komt ten goede aan het kinderkunstwerk dat Krista Smulders en Michiel Ubels ontwikkelen voor Odapark. Wil je meedoen, een recept insturen, of al een exemplaar van het boek reserveren?

Kijk dan op https://www.kiwanisderooyseladies.nl/lever-je-recept-hier-aan

Het Heilig Hart

samenwerking met Luudo Ecoshields en EIKIN

Langs het hoofdpad van het Odapark staat het monumentale Heilig Hart beeld. Het beeld kijkt statig uit over een grasveldje, omringd door een groene haag van Rododendrons. Op oude foto’s staan er rijen bankjes voor het beeld, de leerlingen van het pensionaat kregen hier op mooie dagen les onder de bomen. Door weer en wind is het beeld in de loop van de jaren sterk gaan verweren. Met groene aanslag door regenwater en algen, een proces dat moeilijk te stoppen is. Het Heilig Hart hoort al meer dan honderd jaar bij het Odapark, daar moeten we zuinig op zijn!

NU TE ZIENBETWEEN A ROCK AND A HARD PLACE

Between a Rock and a hard Place
20 november 2021 t/m 6 maart 2022

Charlotte Koenen, Mariko Kuwahara, Nobuo Shimose en Thomas Hütten