Tentoonstellingen

ZOEK OP

Stringendo

Solo tentoonstelling Silvia B.
10 juli 2016 t/m 31 oktober 2016

Mensen kunnen onder je huid kruipen. Het werk van de Rotterdamse kunstenaar Silvia B. – met de mens in de hoofdrol – doet precies dat: onder je huid kruipen. Het stelt vragen over wie we zijn, zonder oordeel. Zelfs aan de ratten in haar kunstwerk Enigma kunnen we ons spiegelen, want zelf zijn we ook beesten. Wonderlijke beesten, net als die ratten, met gedrag waarover je je kunt verbazen.

Silvia B. presenteert in Odapark een nieuwe serie waaraan ze de laatste jaren heeft gewerkt. Een wonderlijk kabinet van personages in een grote variatie en tegelijk in een onderlinge samenhang zoals misschien geen enkele andere kunstenaar op dit moment laat zien in Nederland.

De titel – Stringendo – verwijst naar de meerdere lagen van deze serie – en in feite haar complete werk. Stringendo uit de klassieke muziek staat voor aanspannen. Zoals je lijf soms aanspant in het contact met anderen. Stringendo zegt bovendien veel over de artistieke taal van Silvia B. Shockerende gebaren heeft zij niet nodig om ons uit te dagen. Een lichte toename van de intensiteit is al voldoende in de kunst om ons bij de grote vragen van het leven te brengen. Dat is wat ze doet, en dat brengt haar heel dicht bij het motto van Odapark: ‘comfort the disturbed, disturb the comfortable.’

Silvia B. is weliswaar kunstenaar maar staat niet graag op de voorgrond. Daarom ook haar achternaam als een initiaal. Over Stringendo zegt ze niettemin: “Misschien ben ik in deze serie wel naakter dan ooit hiervoor.”

Stringendo

NU TE ZIEN

I WANT TO BREAK FREE!

13 november 2022 t/m 26 februari 2023