Tentoonstellingen

ZOEK OP

ROCK MY RELIGION

Manifestatie
28 augustus 2007 t/m 1 februari 2008

Religie is door de maatschappelijke discussie in de hedendaagse kunst weer volop aanwezig. Beeldende kunst heeft een grote impact, want een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Een rel is dankzij de moderne media zo gemaakt. Wij gaan echter ondanks de gevoeligheid de discussie niet uit de weg. De spiegelfunctie is een van de belangrijkste maatschappelijke betekenissen van de kunst. Ondanks de scherpte van enkele kunstwerken is het doel van deze tentoonstelling niet om de waarde van het geloof te bekritiseren, want wie zijn wij? Niet het woord van God wordt gereflecteerd maar dat wat mensen ermee doen.

RELIGION MY ROCK
28 augustus 2007 t/m 1 februari 2008
Een voettocht van Oda naar Anna. 
RMR refereert als voettocht aan de bedevaart of pelgrimage. Dit zeer tot de verbeelding sprekende fenomeen blijkt nog onverminderd actueel, denk aan Lourdes, denk aan Mekka. Een bedevaart is een tocht naar een oord dat iets bijzonders representeert vanuit een bepaalde (levens-)visie. 
De pelgrim, zij of hij die deze tocht onderneemt, wordt geacht open te staan voor een openbaring, een verlichting of een bovennatuurlijk wonder. 
Het idee dat er 'iets' buiten de door ons gekende wereld bestaat is van alle volken en van alle tijden. Voettocht RMR is een invitatie aan de wandelaar om onderweg onbevangen waar te nemen; open te staan voor een ervaring die misschien niet alledaags is, maar wel plaats kan vinden daar waar het dagelijks leven zich presenteert. 
Voettocht RMR appelleert als kunstwerk aan de ontvankelijkheid van een pelgrim op bedevaart...
Kunstenaars: Jeroen van Bergen, Bisseroux & Voet, Doyle & Mallinson, Nezaket Ekici, Erik Habets, Sidi el Karchi, Reinier Kurpershoek, Hans Lemmen, Erik van Maarschalkerwaard, Pascalle Mansvelders, Johan Muyle, Andriaan Nette, Toos Nijssen, Picture Parking, Anne Katrin Puchner, Tanja Ritterbex, Jack Ruebsaet, Sergei Shutov, Helmut Smits, Mieke Smits, Devora Sperber, Bas de Wit, Christiaan Zwanikken 


EXODUS

2 september 2007 t/m 25 november 2007
Een mobiele tentoonstelling.
Als een eigentijdse processie trekken vijf caravans, met een educatief karakter, door het Limburgse landschap en bezoeken scholen en culturele organisaties. 
Kunstenaars: Daan de Haan, Studio Joep Jacobs

CROSSOVER
31 augustus 2007 t/m 25 november 2007
Projecten op locatie elders in de regio.
Muziek en hedendaagse kunst- kunstenaars: Jacqueline Hanssen, Martje Verhoeven, Gonda van der Zwaag
Theater- acteurs: Gerrie Abels, Willem Westerman


LOVE IS THE ONLY SHELTER
18 november 2007 t/m 1 februari 2008
Een tentoonstelling over geweld en religie.
De tentoonstelling Love is the only shelter speelt zich af binnen de lijnen van religieuze spanningsvelden. Met Love is the only shelter voert het Odapark de discussie over religie op het scherpst van de snede: als religie vreedzaamheid propageert waarom is ze dan zo vaak aanleiding voor geweld.  
Kunstenaars: David Cerny, Jiri David, Marli Geerlinks, Gregory Green, Aad de Haas, John Isaacs, Dominic Mc Gill, Ciprian Muresan, Johan Muyle

 

 

 

NU TE ZIENrood blauw rood petralaaper

ZinZin
Petra Laaper en Mat van der Heijden

3 april t/m 12 juni 2022