Tentoonstellingen

ZOEK OP

Mijn Begin van Alles

24 maart– 2 juni 2024

Toon Laurense, Piet Hein Eek, Jeroen van Veen

Toon Laurense: “Schilderen is een reis. Dat is het eerste woord dat opkomt. Het overwinnen van angst. Wanneer het onbekende een geschenk wordt. Aan de ene kant wil je iets zeggen met je verf, het een plek geven. Maar het is een niet bestaand iets dat je een plek wilt geven, dus daar zit een blijvende uitdaging in. Het gaat over bescheidenheid én de megalomane kennis van alles. Schilderen is iets maken vanuit onzekerheid en kwetsbaarheid. Tegelijkertijd doe je een gooi naar het omvatten van alles: een kosmische totaliteit.”
 
Een tentoonstelling van schilder Toon Laurense (1958, Venray), met gastbijdrages door ontwerper Piet Hein Eek en componist en pianist Jeroen van Veen.
De tentoonstelling opent op 24 maart 13:30–17:00u, de officiële opening is om 15:00u
 
Op zondag 7 april zijn er twee ligconcerten door Jeroen van Veen:
14:00u The best of Einaudi TICKETS
17:00u Canto Ostinato TICKETS
 

Over de kunstenaars

Toon Laurense (Venray, 1958). Na studies filosofie en wiskunde in Nijmegen studeerde hij aan de kunstacademie in ’s Hertogenbosch. Zijn werk bevindt zich in diverse collecties, o.a. Museum Van Bommel Van Dam Venlo, Noord-Brabants Museum ’s Hertogenbosch en Museum Jan Cunen in Oss. Toon Laurense woont en werkt in St Michielsgestel.

Piet Hein Eek (Purmerend, 1967 studeerde in 1990 af aan de Design Academy Eindhoven met zijn inmiddels klassiek geworden sloophouten kast. In tegenstelling tot de in die tijd gebruikelijke overdaad in design, koos hij met zijn sloophouten kast voor simpel materiaal, sobere vormgeving en eenvoudige productie in zijn eigen werkplaats. Eek ontwerpt met het materiaal, met de fabricagetechniek en het ambacht als belangrijkste focus. In 2010 verhuisde hij met zijn bedrijf naar een voormalige Philips-fabriek in Eindhoven waar hij tevens een restaurant, winkel, kunstgalerij, evenementenzaal en een hotel opende.

Pianist en componist Jeroen van Veen (Herwen en Aerdt, 1969) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Hij volgde zijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 1993 afstudeerde bij Alwin Bär en Hakon Austbö. Sindsdien gaf hij concerten over de hele wereld en nam meer dan 250 cd’s op voor diverse labels, veelal in de minimal music stijl. Tijdens twee ligconcerten op zondag 7 april speelt hij in Odapark de Canto Ostinato van Simeon ten Holt en werken van Ludovico Einaudi.

 

Colofon

Samenstelling
Toon Laurense en Joep Vossebeld

Organisatie
Hester van Tongerlo

Grafisch ontwerp
Inge Korten

Tekst
Joep Vossebeld

Mede mogelijk gemaakt door
Mondriaan Fonds
Provincie Limburg
Gemeente Venray

Met speciale dank aan
De vrienden, sponsoren en vrijwilligers van Odapark

 

nu te zien

MIJN BEGIN VAN ALLES: Toon Laurense, Piet Hein Eek, Jeroen van Veen

24 maart 2024 –  2 juni 2024