ACTUEEL

Vrijwilligers gezocht!

Odapark: ’Een tuin van verbeelding en creativiteit’

Kunstcentrum Odapark is een groene oase dicht bij het centrum van Venray. Het prachtige park, het monumentale Theehuis en het programma van kunst en activiteiten wordt al dertig jaar ondersteund door de inzet van 65 vrijwilligers. Om deze bijzondere plek ook voor de toekomst te behouden kunnen we altijd hulp gebruiken.

Vrienden

WORD VRIEND VAN ODAPARK!
De Vrienden van Odapark helpen Odapark haar missie te bewerkstelligen: cultuur en natuur voor iedereen. Draag je Odapark een warm hart toe, en hecht je waarde aan kunst en cultuur in Noord-Limburg en daarbuiten? Word dan Vriend van Odapark!
 
Als dank voor je vriendschap, doet Odapark graag iets terug:
Uitnodigingen voor de speciale Vrienden-rondleiding door de nieuwste exposities onder begeleiding van onze curator en/of kunstenaars.

De “Odapark Vriendenbrief” in je mailbox, met exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met exposerende kunstenaars en verhalen over wat jouw steun concreet mogelijk maakt. Èn af en toe een verrassend extraatje.
 
 
 

Kookboek Rooyse ladies

Samen met PLUS Guido van Dijck hebben de Rooyse Ladies een nieuw kookboek samengesteld. In dit kookboek ‘Venrayse Favorieten’ zijn 60 recepten opgenomen van allerlei aard; een selectie van smakelijke gerechten uit de Venrayse keukens.

Op 8 oktober 2022 is het kookboek ‘Venrayse Favorieten’ op feestelijke wijze worden gelanceerd in de schouwburg van Venray. Met de verkoop van dit boek willen wij een mooi bedrag ophalen voor het goede doel. Wij hebben gekozen voor een speel-kunstwerk in Odapark dat gemaakt gaat worden voor en door kinderen uit de gemeente Venray.


Kunstenaars Krista Smulders (Venray, 1988) en Michiel Ubels (Beuningen, 1989) zijn gevraagd dit kunstwerk voor het Odapark te ontwikkelen. Het wordt een kunstwerk speciaal voor kinderen dat niet alleen is om naar te kijken maar waar ook mee gespeeld kan worden.
Vanaf het voorjaar van 2021 hebben al veel Venrayse kinderen hun input hieraan gegeven door helemaal los te gaan in hun verbeelding met als resultaat een berg aan ideeën! In een serie workshops gaan de kunstenaars Krista en Michiel de komende periode samen met schoolklassen aan de slag om de plannen verder uit te werken tot een ontwerp dat gebouwd kan worden in het Odapark. De planning is om dit speel-kunstwerk in het voorjaar van 2023 te realiseren. 

Via social media volgen we samen met jou de ontwikkelingen van dit speel-kunstwerk.

Wil je een bijdrage leveren aan dit project? Je kunt het kookboek Venrayse Favorieten kopen bij Roojboek in Venray.