ACTUEEL

Vrijwilligers gezocht!

Odapark: ’Een tuin van verbeelding en creativiteit’

Kunstcentrum Odapark is een groene oase dicht bij het centrum van Venray. Het prachtige park, het monumentale Theehuis en het programma van kunst en activiteiten wordt al dertig jaar ondersteund door de inzet van 65 vrijwilligers. Om deze bijzondere plek ook voor de toekomst te behouden kunnen we altijd hulp gebruiken.

 

30 nieuwe vriendenSAMEN MET JULLIE VIEREN

WIJ ONS 30-JARIG BESTAAN

Word Vriend van Odapark en ontvang een stekje van een boom uit het Beeldenbos - jouw eigen stukje Odapark.
Zo lang de voorraad strekt ;-)
Odapark in Venray is een centrum voor hedendaagse kunst, gelegen in het gelijknamige landschapspark en natuurgebied van 11 hectare. Centraal in het Odapark ligt het 19de-eeuwse Theehuis met een ernaast gelegen 400m tentoonstellingsruimte.
Hier presenteren we jaarlijks drie tentoonstellingen met hedendaagse kunst en organiseren we lezingen, workshops en concerten. In het park is een wisselende verzameling kunstwerken van 70 internationale kunstenaars te bezichtigen. Daarnaast organiseert Odapark veelvuldig projecten met kunst in de openbare ruimte, in Noord-Limburg en de Euregio.

Wij zijn open voor wandelaars, kunstliefhebbers, sporters en rustzoekers. We stimuleren jong artistiek talent, geven een podium aan kunst, muziek en literatuur en verzorgen een groene oase dichtbij de stad. En dat in een Beeldenbos waar iedereen altijd gratis binnen mag!
Om deze mooie plek ook in de toekomst te laten stralen hebben we jouw hulp nodig. Dus draag je Odapark een warm hart toe, en hecht je waarde aan kunst en natuur voor iedereen in en voor Noord-Limburg?

Word dan Vriend van Odapark! 


In de afgelopen jaren hebben wij met de bijdrages van onze vrienden een coaching programma voor jonge kunstenaars opgezet en een historisch prieel in ons park opgeknapt.


En wat krijg je er voor terug?

Allereerst een goed gevoel, doordat je meehelpt aan de toekomst van Odapark!
En dat maken we tastbaar met een jong Oda-boompje, dat je thuis de hele dag herinnert aan je vriendschap met Odapark.

Je ontvangt ook als vriend de 'Odapark Vriendenbrief' in je mailbox, met exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met exposerende kunstenaars, activiteiten waar je aan deel kunt nemen en verhalen over wat jouw steun concreet mogelijk maakt. Vriend worden kan al vanaf € 45,00 per jaar.

Onze voedingsbodem, dat ben jij!En waar zie jij het liefst, dat jouw aandacht aan besteed wordt?

 

beeldmerk vrije tijd 2

Een vrij toegankelijk park

Met jouw bijdrage kunnen wij zorgen dat Odapark vrij toegankelijk en veilig blijft voor alle bezoekers, waaronder wandelaars, sporters, toeristen en spelende kinderen.


button ik word vriend vrije tijd
beeldmerk natuur 2

Gezonde natuur

Met jouw bijdrage kunnen wij het Beeldenbos blijvend gezond houden, een juiste mix van nieuwe plantensoorten aanplanten en daarmee bijdragen aan een mooie (bio)diversiteit.

button ik word vriend natuur
beeldmerk kunst 2

Kunst van nieuwe makers


Met jouw bijdrage kunnen wij kunst- en cultuureducatie en prikkelende tentoonstellingen blijven brengen en nieuwe beelden plaatsen en onderhouden in het beeldenbos.

button ik word vriend kunst

 

 


boomringen

Odapark,
de plek van verbeelding en creativiteit

laat jij groeien!

€15.000 voor kinder-kunstwerk!

Twee jaar geleden zijn we samen met Michiel Ubels en Krista Smulders gestart om samen met kinderen een bijzonder speelkunstwerk te ontwerpen en dit project is inmiddels op een hele positieve manier uit de hand gelopen!

Na een eerste crowdfundingactie met Voordekunst werd het initiatief omarmd door Kiwanis Rooyse Ladies en PLUS supermarkt Guido van Dijck. Ze hebben eind vorig jaar een prachtig kookboek uitgebracht om dit project ondersteunen.

Afgelopen woensdag kwamen ze de opbrengst van deze actie bekend maken! We hebben het indrukwekkende bedrag van €15.000 in ontvangst mogen nemen voor de realisatie van het kinderkunstwerk. We zijn ontzettend dankbaar voor deze prachtige ondersteuning, we kunnen aan de slag!

OPEN CALL: Unfinished Film Festival

OPEN CALL: Are you haunted by a film you never made, an unfinished film, a finished film that you'd rather un-finish, or just a film that needs to be ritually burnt? Come camp* with us from July 10th to 13th during Unfinished Film Festival @ Odapark!

Would you like to be part of the club? Then send us a link to one of your films, and a short video about your relationship to unfinished films and/or interesting challenges in your life as a filmmaker. Participation** is free, including meals and a tent.

Deadline: 10 June 2023
Submit to: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Organised by: Video Power and Odapark

*we take care of the tents and vegan food; BYOF**
**Bring Your Own Flashlight

Mede mogelijk gemaakt door:
Mondriaanfonds, provincie Limburg, gemeente Venray, gemeente Maastricht