ACTUEEL

Vrijwilligers gezocht!

Odapark: ’Een tuin van verbeelding en creativiteit’

Kunstcentrum Odapark is een groene oase dicht bij het centrum van Venray. Het prachtige park, het monumentale Theehuis en het programma van kunst en activiteiten wordt al dertig jaar ondersteund door de inzet van 65 vrijwilligers. Om deze bijzondere plek ook voor de toekomst te behouden kunnen we altijd hulp gebruiken.

Borderland Residencies 22-23: art box & microsite

BR 2022-23: kunstbox, oplage van 50 met Ben Weir, Rimma Arslanov, Taro Masushio, Kitty Maria van Ekeren, Kenneth Moreno Kiernan, Els Huver, Jan-Luka Schmitz, Elisa Verkoelen, Frauke Berg, Luciana Arditto, Alicia Kremser en Amauta García & David Camargo.

Borderland Residencies 2022 werd afgesloten met een bijzonder project: een kunstbox met multiples van alle 12 kunstenaars. Elke kunstenaar droeg 50 multiples bij die exclusief voor het project werden gemaakt. De boxen werden zowel aan de kunstenaars zelf als aan de deelnemende residencies en partners geschonken en zullen op verschillende plaatsen en evenementen in de hele EuRegio tentoongesteld worden (meer details worden nog bekendgemaakt). Iedereen die geen exemplaar heeft ontvangen, kan hier een digitale versie van de kunstbox bekijken: artbox22-23.borderland-residencies.eu

Onze dank gaat uit naar Morphoria Design Collective voor het ontwerp van de doos en naar PrintStage Düsseldorf voor de zeefdruk.

Onthulling eikpunten Limburg bij Theehuis Odapark

Onthulling eikpunten Limburg bij Theehuis Odapark

Op de klanken van het Limburgse volkslied, met de hand op de borst en een wapperende Limburgse vlag op de achtergrond, onthulde Wethouders en eikpunt ondernemers woensdag het eerste eikpunt in het Odapark te Venray. De eikpunten, voorheen bekend als TOP (toeristische overstapplaatsen), staken de provincie en Noord-Limburgse gemeenten in een nieuw jasje. Volledig voorzien van imposant kunstwerk, een samenwerking met nabij liggende horecaondernemers en een uniek verhaal per eikpunt.

De eikpunten dienen als startlocaties voor wandel-, fiets- en ruiterroutes door Noord-Limburgs. Naast de onthulling van het eikpunt en bijbehorende landmark was er aandacht voor de waarde en impact van het project rondom het routenetwerk in Limburg. Zo deelde Martijn Buijsse, Wethouder Gemeente Bergen, dat we op deze manier mensen laten kennismaken met de diverse (natuur) parels die Noord-Limburg rijk is.

Méér dan een startpunt

De eikpunten bieden ons een manier waarop we ons Limburgs erfgoed nog meer kunnen waarderen en beleven.  Een manier om de recreatiedruk evenredig over de gebieden te verdelen, bezoekers te verleiden nieuwe en andere locaties te verkennen en recreatie in de provincie te stimuleren. De lancering van de eikpunten start in Noord-Limburg met het oog op een verdere uitrol binnen Limburg.

Erop uit!

Ontdek de eikpunten en verken de adembenemende wandel-, fiets en ruiterroutes in Noord-Limburg. Trek je fijnste wandelschoenen aan, of pomp je fietsbanden nog eens stevig op: Dit weekend liggen de eikpunten er op hun paasbest bij. Bij alle aangesloten horecaondernemers vind je een kaart met highlights in de omgeving én heerlijke paasactie.

Meer informatie vind je op de website: www.eikpuntenlimburg.nl

vacature bestuursleden

Vacature: bestuursleden Odapark
 
Stichting St. Odapark in Venray zoekt ter versterking van het bestuur nieuwe bestuursleden voor de aandachtsgebieden: natuur en governance/juridische zaken
Vacature voor een onbezoldigde functie
Sluitingsdatum: 30 juni 2024
 
De volledige vacaturetekst vind je hier

Gesloten wegens ombouw tentoonstelling

Ons paviljoen en de horeca zijn gesloten vanwege de ombouw van de tentoonstellingen. Vanaf 29 juni ben je weer van harte welkom voor de Limburg Biënnale 2024.

Het park blijft dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang.