Tentoonstellingen

ZOEK OP

Being embedded in ulterior Layers

24 maart– 2 juni 2024

Marie Civikov, Iver Uhre Dahl , Karla Paredes K,  Fedrik Vaessen & Noa Zuidervaart

Marie Civikov, Iver Uhre Dahl , Karla Paredes K,  Fedrik Vaessen & Noa Zuidervaart ontmoetten elkaar binnen het Apprentice/Master project van Kunstpodium T in Tilburg. Aan het eind van dit traject werd hen als collectief de Jan Naaijkensprijs 2023 toegekend. Onderdeel van de prijs is deze vervolgtentoonstelling bij Odapark.

In 'Being embedded in ulterior layers' weven de kunstenaars gezamenlijk een gelaagd landschap. Binnen deze omgeving reflecteren ze op (fictieve) verledens, het turbulente heden en op mogelijke toekomsten. Wat wordt aangetast door de tand des tijds, en wat blijft ongeschonden? Aan de hand van kunstmatige overblijfselen verkennen de kunstenaars ons begrip van tijdelijkheid en bestendigheid.

De sculpturale schilderijen van Marie Civikov hangen in dit landschap als banieren of schilden aan het plafond en vertellen over een complexe familiegeschiedenis die verstrengeld is met de Nederlandse geschiedenis van migratie en kolonialisme. De uit hout gesneden sculpturen van Iver Uhre Dahl verbeelden volksverhalen en mythen. Karla Paredes K maakt tekeningen, sculpturen en keramische objecten gebaseerd op onderzoek naar tuinieren, archeologie en niet-menselijke samenwerking. Fedrik Vaessen presenteert een sciencefiction wereld waarin mens en niet-mens samenkomen in fantasierijke wezens die verwijzen naar zowel verre toekomsten als verledens. Het keramiek van Noa Zuidervaart komt tevoorschijn uit het landschap in kronkelende griezelige gedaantevervormingen, waarbij zeeschelpen lijken op oeroude wezens, alsof ze altijd al in het landschap hebben bestaan. De tentoonstelling wordt begeleid door een tekst en woordenlijst van Àngels Miralda.

Ruimte 2. Kunstwerken 46web

Ruimte 2. Kunstwerken 44web

Ruimte 2. Kunstwerken 11web

nu te zien

MIJN BEGIN VAN ALLES: Toon Laurense, Piet Hein Eek, Jeroen van Veen

24 maart 2024 –  2 juni 2024