Doyle & Mallinson

De werken van Doyle en Mallinson zijn bijna altijd verweven met het scheppingsverhaal en de evolutietheorie. Veranderen skeletten onder invloed van het gedrag van mensen?

Work 1 Image
  • Ecce homo erectus
  • Het kunstwerk ‘Ecce Homo Erectus’ symboliseert het doorlopend debat tussen evolutionisten en creationisten. Maar het is voor de kunstenaars  tevens een gedenkteken voor Dubois en zijn vele bijdragen aan de evolutieleer.
    De schedel is getooid met een doornen kroon, attribuut bij de kruisiging van Jezus, waarbij Pilatus ook de woorden Ecce Homo, zie hier de mens, uitsprak. Symboliseert het nog steeds voortgaande discours tussen evolutietheorie en creationisme. 

     

Work 2 Image
  • Ecce Homo Tesco
  • De evolutie van de shoppende mens gekenmerkt door een uitvergroot skelet van een aap, met aan de armen boodschappentassen voortslepend. Homo Tesco is niet alleen een archeologische ontdekking vanuit de toekomst, het is ook een uithaal naar de ogenschijnlijke onstuitbare mars van pogingen van supermarkten de wereld te domineren. Zie hier de shoppende mens... Doyle en Mallinson doopten dit werk Ecce Homo Tesco naar de nummer één supermarkt in GB. 

Work 3 Image
  • The Revenge of the Fascist Fruit Boys
  • Een bende op hol geslagen fruit is in gevecht met fastfoodfiguren, een strijd op leven en dood zo lijkt het. De op het eerste oog sympatieke fruitjongens gaan echter gekleed in het uniform van rechts-radicale skinheads. Heeft deze bende zojuist twee onschuldige voorbijgangers aangevallen, of werden ze uitgedaagd? Met donkere humor houden Doyle & Mallinson ons een spiegel voor: zelfs goede ideeën, zoals gezonder voedsel, kunnen leiden tot inperking van vrijheid. Want wie bepaalt wat goed voor je is?

BINNENKORT

MIJN BEGIN VAN ALLES: Toon Laurense, Piet Hein Eek, Jeroen van Veen

24 maart 2024 –  2 juni 2024