Wouter Huis

Wouter Huis (Oosterbroek, 1974) is een multimedia kunstenaar die woont en werkt in Heerlen.
 
In zijn werk verlegt Huis de grenzen en reikwijdte van de mentale en architectonische ruimte, van privaat en publiek, het reëel en fictief. Huis maakt minimale objecten, interactieve (video)installaties, foto's en (performatieve) screenings, en hij doet interventies in tentoonstellingen en de openbare ruimte. Hij bevraagt (on)bewuste methodes van categorisaties, (her)presentaties, projecties, omkeringen, contradicties en toevalligheden door te focussen op kleine en (zogenaamd) objectieve veranderingen in de ruimte. Huis heeft internationaal werk getoond (onder meer Brussel, Amsterdam, Berlijn, New York, Stockholm, Athene, Heerlen).
 
In het verlengde van zijn praktijk richtte Huis in 2009 Greylight Projects op in Hoensbroek; een platform gewijd aan de productie en presentatie van kunstprojecten. In 2013 breidde Greylight Projects uit met een vestiging in een voormalig klooster in Brussel waar naast een tentoonstellingsruimte ook een kapel voor performances en achttien ateliers waren gevestigd. Sinds 2021 is Greylight Projects gevestigd in een voormalig schoolgebouw in Heerlen.

 

Work 1 Image
  • Disclaimer
  • Op een mooi uitzichtpunt in het park is een granieten plaquette geplaatst, met daarop een tekst die je normaal gesproken aan het einde van een film zou verwachten; The characters and events depicted in this spectacle are fictitious. Elke gelijkenis met werkelijke personen, levend of dood, berust op louter toeval. Het is interessant dat Wouter Huis met Disclaimer een verband legt tussen werkelijkheid en fictie en dit tegelijkertijd ontkent. Wil Huis ons hiermee vertellen dat het in de eerste plaats de werkelijkheid is die de film nabootst? Als een soort vorm volgt fictie? Wat speelt zich hier voor onze ogen af?

NU TE ZIEN

I WANT TO BREAK FREE!

13 november 2022 t/m 26 februari 2023