William Sweetlove

William Sweetlove (Oostende, 1949), is een schilder, beeldhouwer en assemblagist die pop-art kunstwerken maakt met een duidelijk sociaal kritisch karakter. Hij noemt zichzelf de meest geplagieerde kunstenaar van Europa, die te herkennen is aan de reusachtige rode dieren en legers van boomkikkers en pinguïns die getooid met plastic flessen op hun rug ten strijde trekken tegen de klimaatverandering.

 

Work 1 Image
  • Cloned Pinguïns With Pet Bottle
  • De beelden van Sweetlove zijn vervaardigd uit synthetische stoffen zoals plastic, polyester en polyurethaan; de fossielen van onze tijd. Deze bestaan uit aardolie en zijn daardoor niet vergankelijk, maar wel deels te recyclen. Zijn gekloonde dieren hebben vaak laarzen of schoenen aan om hen te beschermen tegen het warme aardoppervlak en een rugzak met reservevoeding. Vele beelden, zoals deze pinguïns dragen ook een petfles op de rug, als symbool voor het tekort aan drinkbaar water dat ons in de toekomst te wachten staat. Met zijn werken wil hij belangrijke maatschappelijke problemen zoals massaconsumptie, global warming, de plastic soep en het verdwijnen van flora en fauna in de kijker zetten en de discussie aanwakkeren.
     
    “Een wereld zonder plastic is ondenkbaar. Maar ‘plastic’ zelf is het probleem niet. Het is aan ons om er verantwoordelijk mee om te gaan”. 
  • Zie meer

NU TE ZIEN

I WANT TO BREAK FREE!

13 november 2022 t/m 26 februari 2023