Odapark

Odapark heeft een unieke positie in het (kunst)landschap, als plek waar kunst en natuur in elkaars directe gezelschap verkeren. Waar bezoekers in alle rust kunnen struinen door tentoonstellingen en dwalen tussen bomen en zandverstuivingen. We zijn vrij toegankelijk, laagdrempelig en werken voornamelijk met jong talent. Met een klein team en de steun van een grote groep vrijwilligers brengen we al 25 jaar een prikkelend programma van tentoonstellingen, talentontwikkeling en kunst- en natuureducatie voor Noord-Limburg en ver daarbuiten. 

De kunst maken we niet moeilijker dan nodig, maar de wereld wordt ook niet versimpeld. Odapark is geen museum waar je stil moet zijn, er mag juist hardop gelachen worden. Of je nu komt voor de kunst, de natuur, de gratis wifi, een kop koffie, een schoolopdracht of voor een luisterend oor, je bent welkom!

Het Odapark in Venray is een 11 ha groot landschapspark en natuurgebied. Centraal in het park ligt het Odapaviljoen: met het monumentale Theehuis, een Projectruimte, het Kunstlab en het Odacafé. In dit paviljoen presenteren we onze gratis tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunst, organiseren we lezingen en concerten en ontvangen we jong en oud voor educatieve programma’s.  In het historische park en de aangrenzende bossen is een verzameling beelden van internationale kunstenaars aanwezig, gezamenlijk het Beeldenbos.

Met overtuiging zijn we al 25 jaar gratis toegankelijk voor publiek, kunst is er immers voor iedereen!

 

Bekijk ook