Dag je uit in Limburg?

Bezoek het unieke Odapark!

Flinke scheut kunst dagje-uit regio Venray

Voor wie tijdens een dagje-uit in de regio Venray de hoogtepunten niet wil missen, is Odapark Venray een must-see. Zeker liefhebbers van cultuur mogen zich verheugen op bijzondere moderne kunst. Dagbad Trouw noemde Odapark in het voorjaar van 2018 nog een mini-Kröller-Muller.

Tegelijk heeft Odapark, gelegen in noordelijk Noord-Limburg, een kracht die op zichzelf staat. Met wisselende solotentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland. Gerenommeerde schilders en beeldhouwers worden afgewisseld met veelbelovende talenten.

Regelmatig zie je er ook grote thema-exposities waar kunstenaars van naam worden samengebracht in een voormalig theehuis in het park, waar inmiddels diverse vleugels zijn bijgebouwd. Thema’s als feminisme, natuur, psychiatrie en veel meer worden belicht vanuit verrassende invalshoeken.

Vergeet ook niet tijdens je dagje uit het Beeldenbos van Odapark te bezichtigen. Rond het theehuis vind je cultuur midden in de natuur: moderne beelden van bekende en minder bekende kunstenaars. Vaak met een kwinkslag, die reden geeft tot nadenken.

Odapark gelooft dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn, en vraagt daarom geen entree. Een vrijwillige bijdrage mag natuurlijk, graag zelfs.

Wil je een heerlijke high tea of picknick neem dan drie dagen vooraf (of eerder) telefonisch contact op met de horeca van Odapark: (0)478 513690.

Een bezoek aan Odapark in het hart van Noord-Limburg, in Venray, is trouwens mooi te combineren met een rondleiding over het naburige St. Anna terrein, waar je de geschiedenis van honderd jaar psychiatrie ervaart. In Odapark’s Theehuis vind je het indrukwekkende kunstwerk van Les Deux Garçons, dat de vrouwen symboliseert die daar verbleven. La Résurrection II van het kunstenaarsduo is een wederopstanding na een vernietiging van een eerder werk. Zie dit verhaal daarover in NRC Handelsblad.

 

Heb je vragen, neem contact op.
mail: info@odapark.nl 
tel. 0478 513 690 
Odapark Center for contemporary art
Merseloseweg 117, 5801 CC Venray