Agenda

Theehuisconcerten - Schumann en Brahms
Zondag 26 Maart 2023, 15:30

OF19 logo alg ENG wit met rode achtergrond

 

Narratio Quartet

Johannes Leertouwer - viool

Franc Polman - viool

Dorothea Vogel - altviool

Viola de Hoog - cello

SCHUMANN EN BRAHMS

Na de volledige Beethoven cyclus vervolgt het u inmiddels vertrouwde Narratio Quartet haar reis door de negentiende eeuw met de drie Strijkkwartetten van Brahms. Per programma combineren zij één Brahms kwartet met dat van een beroemde tijdgenoot, in dit geval met een van de kwartetten van Schumann. Zo vormen zij als het ware de brug tussen Beethoven en Brahms. Alles uiteraard op 19e eeuws instrumentarium en gebruik makend van de inzichten op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk, zoals u van het Narratio Quartet gewend bent.

Uit de recente pers:

'Het Narratio Kwartet deed zijn naam absoluut eer aan:
zelden hoor je een uitvoering waarin zoveel ‘verteld’ wordt en waarin de overdracht van de ideeën zo natuurlijk en met zoveel vriendelijkheid plaatsvindt. Wat een zeldzaam mooie ervaring ...’
'Narratio Quartet, meester in strak, verhalend, kleurrijk samenspel' .

Johannes Leertouwer treedt op als solist, kamermuziekspeler en dirigent.
Hij was jarenlang concertmeester van Anima Eterna en de Nederlandse Bachvereniging, is artistiek leider en dirigent van de NPhU en sinds de oprichting violist van Ensemble Schönbrunn, doceert aan het Conservatorium van Amsterdam en werkt nu aan zijn promotieonderzoek aan de Leidse Universiteit.

Franc Polman is violist in het Orkest van de Achttiende Eeuw en nam in het buitenland plaats in prestigieuze barokorkesten zoals Musica Antiqua en Les Musiciens du Louvre en is zeer actief in allerlei kamermuziek ensembles. Franc speelt op Amsterdamse violen uit de zeventiende eeuw, gebouwd door Hendrik Jacobs en Pieter Rombouts.

Dorothea Vogel studeerde achtereenvolgens in Zwitserland, de USA en London, waar zij sindsdien woont. Dorothea is altvioliste in het Allegri Quartet en het Primrose Quintet en treedt op met het Engelse barokensemble The Kings Consort.

Viola de Hoog is celliste van Ensemble Schönbrunn en was gedurende 20 jaar celliste van het Schönberg Kwartet; van de NPhU en The Kings Consort is zij eerste celliste, daarnaast doceert zij aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht.

 ticket reserveren odapark

aanvang: 15:30 uur / prijs: €20,-