Agenda

Door de Loep - Joke J. Hermsen
Donderdag 13 Oktober 2022, 19:30 - 22:30

Door de Loep jokej.hermsen

Over de noodzaak van kunst, muziek en literatuur

Eerste editie lezingenreeks Door de Loep


Waarom hebben we kunst, muziek en literatuur nodig? En hoe verhouden kunstenaars en schrijvers zich tot de tijd en tijdsgeest? Filosofe en schrijfster Joke J. Hermsen bespreekt deze vragen in haar nieuwste bundel Ogenblik & Eeuwigheid. Deze vragen staan ook centraal tijdens de eerste editie van lezingenreeks Door de Loep op donderdagavond 13 oktober vanaf 19.30 uur.

 

Joke J. Hermsen

Schrijfster en filosofe


Joke J. Hermsen is schrijfster en filosofe. Haar romans en filosofische essays werden meermaals bekroond. Zo ontving ze de Jan Hanlo Essay Prijs voor Stil de tijd (2010) en de Hadewijgh prijs voor De Liefde Dus (2008), een roman over Belle van Zuylen. Daarnaast kwam haar werk diverse malen op de shortlist voor het beste filosofieboek en de longlist Libris literatuurprijs terecht. Tijd, liefde en herinnering zijn terugkerende thema's in haar werk. Ook belicht zij de verhouding tussen kunst, politiek en filosofie. Naast het geven van lezingen over filosofie, literatuur en beeldende kunst vervult ze verschillende bestuurs- en redactiefuncties bij diverse culturele instellingen en trad ze meermaals op als gastcurator bij een kunstmuseum.

Deelnemen aan de lezing van Joke? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Toegang kost €7,50.

 

Lezingenreeks in de winterperiode

Door de Loep
Odapark, Cultura Venray en museum van Bommel van Dam bundelen krachten voor een lezingenreeks in de winterperiode. Iedere tweede donderdagavond van de maand, met ingang van 13 oktober 2022 tot aan 9 maart 2023, warmt een spreker je op.

Elke editie mag je meekijken Door de Loep van een originele denker en bewezen inspirator. De selectie sprekers kwam voort uit persoonlijke interesse van de medewerkers van de drie instellingen. In de selectie is gekeken naar diversiteit in thematiek en achtergrond van de sprekers. Het belooft een reeks te worden die de hedendaagse kunstpraktijk vanuit verschillende invalshoeken belicht. De lezingenreeks Door de Loep dient enerzijds als verdieping en inspiratie voor kunstliefhebbers en makers uit de regio en is daarnaast een moment om met elkaar bij te praten.

Datum & prijs
13 oktober 2022 - 19:30 - 22:30
€7,50

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vol = vol)

Data Door de Loep

Save the dates
10 november 2022
8 december 2022
12 januari 2023
9 februari 2023
9 maart 2023

 

aanvang: 19:30 uur / prijs: €7,50
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vol = vol)
Locatie: Museum van Bommel van Dam