Workshops Familieherinneringen 10 november en 1 december 2019

Familieherinnering in Koffers van Nederlands-Indië ~ Shelly Lapré.

De verhalen over mijn (voor)ouders zijn door mij verbeeld in originele reis- en hutkoffers uit Nederlands-Indië.  Zo is de oude reiskoffer, die gebruikt is door mijn moeder op haar bootreis met haar familie vanuit Indië naar Nederland in 1950, bewerkt met antieke batikstoffen en nostalgische oude familiefoto’s tot een kunstwerk. De reiskoffer staat niet meer ergens onbeduidend weggestopt op zolder, maar wordt nu uitgestald als een soort klankkast van herinneringen aan het leven van mijn familie in Nederlands-Indië.

       

 Fotocollage, batik(stof), sepia inkt en oud batikstof,  batikken, sepia inkt in oude koffer van mam.

 

Workshops Familieherinneringen op maat voor jong en oud.

Het batikken is tekenen met licht dat staat voor verbinding met je (voor)ouders voor respect wat zij hebben meegemaakt, wat wij meedragen en mogen uitdrukken in liefdevolle kunst.

Deelnemers nemen eigen nostalgische foto(kopieën) mee, niet groter dan 13×18 cm. We maken een kunstwerk met batikken en schilderen voor je eigen familieherinnering.

Iedereen, van welke afkomst dan ook, kan meedoen en heeft zijn eigen gedenkwaardige familiegeschiedenis. Voor volgende generaties is het een waardevol en beeldend verhaal, voor meer begrip en respect van verhalen.

 

Zondag 10 november en 1 december 2019

Tijdsduur: 14.30 tot 16.00 uur.  

Kosten € 25,- p.p. inclusief materiaal.

 

 

Aanmelding en reservering via Roel.Sanders@odapark.nl