30-08-20, 06-09-20 Workshop door kunstenaars van Koppig Limburg

Portret boetseren op twee verschillende manieren

 

Van iemand een portret boetseren vraagt een gerichte manier van kijken. Je leeft je in in de persoon, en haalt dat eruit wat essentieel is. Een gezicht is in beweging en verandert constant door verschillende emoties die iemand laat zien. Ieder portret vertelt zijn eigen verhaal.

José Fijnaut en Maria Stams werken samen aan het project ‘Koppig Limburg’ waarvan de resultaten onderdeel uitmaken van de expositie Je Loopt Door Mijn Hoofd, tot 27 september te bezoeken in Odapark. Het leek Odapark dan ook een uitgelezen moment om beide kunstenaars te vragen om een workshop te geven in Odapark. José Fijnaut bijt 30 augustus de spits af met ‘Portret boetseren aan de hand van foto’s’. Een week later 6 september is het de beurt aan Maria Stams voor haar workshop ‘portret boetseren naar model’.

Op 30 augustus begeleidt José Fijnaut de deelnemers aan de hand van de anatomie van de schedel en meegebrachte foto’s in de mogelijkheden van het portret boetseren.

Bij de workshop van Maria Stams op 6 september gaan de deelnemers een portret boetseren naar model. Het gericht leren kijken en dat zien overbrengen in klei is de essentie van haar workshop. Als we een bekende in schemerdonker zien, herkennen we deze persoon aan de grote vorm, de houding, pas in tweede instantie aan het gezicht. Deze manier van kijken en werken is ook de basis van deze workshop: van grote vorm zoals hoofd, hals, schouders, naar de kleinere vormen en uiteindelijk neus, ogen, mond.

 

Workshop door José Fijnaut: zondag 30 augustus 10:00 tot 16:00 uur

Kosten € 165,- incl. klei en lunch

Workshop door Maria Stams: zondag 6 september 10:00 tot 16:00

Kosten €165,- incl. klei, model en lunch

 

Deelnemers zorgen zelf voor: slaghout, boetseermesje of -houtje, tandenborstel, vork, draad om klei te snijden, mirette, plastic zak, doek en vooral ook een boetseerpin. Voor de workshop van José Fijnaut ontvangt u na inschrijving instructies over de mee te nemen foto’s.

Aanmelden de kan via info@odapark.nl met vermelding van naam en datum van de workshop