Oda Maastricht

Shelter – Rob Scholte

t/m

Van september 2013 t/m mei 2014 is een pilot te zien van Oda Maastricht, de kunstenaar Rob Scholte stelt werk tentoon diep in de mergelgrotten van de Cannerberg. Als symbolische  bescherming tegen de stille oorlog boven de grond. Onder de titel ‘Shelter’.

IMG_3529 kopie

Het werk van Scholte, N8W8, is een verwijzing naar de Nachtwacht  van Rembrandt die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verborgen in een van de Maastrichtse grotten.

Het werk is gebaseerd op zijn Embroideries: geborduurde replica’s van kunstwerken, bezien van deachterzijde waardoor de ambachtelijkheid van kunst bloot ligt. Je ziet de steken van de maker. Scholtes N8W8 toont de geborduurde Nachtwacht. Op ware grootte.

Bij wijze van proef trapt Rob Scholte af. N8W8 wordt tentoongesteld aan het eind van het 8 kilometer lange gangenstelsel, om voor dit eerste bezoek alle aandacht naar de unieke locatie te kunnen laten uitgaan. Het werk is alleen zichtbaar door lampen die bezoekers meebrengen.

Nachtwacht-rob3

De Cannerberg is alleen te bezoeken in groepsverband door boeking (ook individueel) vooraf, een weekeinde per maand tot in mei. Bezoek voor meer informatie de website van Odapark en voor een boeking de website van het Limburgs Landschap.

www.limburgs-landschap.nl

Bekijk ook