JERRY KOWALSKY

The straw that broke the camel’s back

t/m

The straw that broke the camel’s back

Solo-expositie Jerry Kowalsky in Odapark Venray

The straw that broke the camel’s back. Dat is de titel van de solotentoonstelling van Jerry Kowalsky in Odapark – Center for contemporary art – Venray. Geboren als Jeroen Cremers in het Limburgse Reuver maakt hij nu naam als één van de opkomende kunstenaars in Berlijn, waar hij werkt en woont.

 Zijn kunstwerken in Venray reflecteren op hoe een samenloop van kleine omstandigheden tot een grote gebeurtenis kan leiden. Naar de titel van deze tentoonstelling in Odapark: zoveel strootjes als bagage, maar er is altijd één strootje teveel dat de rug van een kameel kan doen breken.

Dat herkennen we allemaal. Uit onze eigen levens en dat van anderen. Dat ene moment wanneer een leven voorgoed verandert. Dat moment als de spreekwoordelijke rug van een kameel breekt. Daar gaat de aanstaande solotentoonstelling van Jerry Kowalsky over.

Odapark-curator Marijke Cieraad: “Dat ene strootje mag dan nog zo klein zijn, het is een eindpunt van een hele reeks handelingen. Kleinigheden die aanvankelijk onbelangrijk leken, maar bij elkaar alles overhoop gooien. Iedereen maakt dit mee.”

JERRY KOWALSKY – THE STRAW THAT BROKE THE CAMEL’S BACK

12 november 2017 t/m 25 februari 2018