11/9 Sound Sitings 4

Derdejaars studenten van Maastricht Institute of Arts op onderzoek in Odapark

Hoe klinkt een plek? Wat maakt een plaats uniek voor de directe beleving van kunst?

Derdejaars studenten Fine Arts van de Maastricht Institute of Arts stellen deze vragen binnen een workshop rond klankkunst, locatie en publiek.

 

Centraal is de kruisbestuiving tussen beeldende kunst en klank. Binnen dit gebied zijn vele factoren werkzaam. Bijvoorbeeld hoe een ruimte akoestisch klinkt en hoe een ruimte zelf tot instrument kan worden, of een historie van een plek tot informatie kan dienen in het onderzoek tot een kunstwerk, hoe een publiek onderdeel kan worden van de performance van een werk, hoe de spanning tussen het zichtbare en het hoorbare, het vluchtige en het bestendige daarin een weerslag kan krijgen.

 

Een week lang gaan de studenten hun projecten ontwikkelen onder leiding van kunstenaar Paul Devens, welke ook als docent verbonden is aan de Maastricht Institute of Arts.

 

Op vrijdag 11 september zullen de resultaten van deze workshop Sound Sitings publiek worden in en rond het tentoonstellingsgebouw van het Odapark in Venray.

 

U bent van harte uitgenodigd om, met inachtneming van de coronarichtlijnen, tussen 17.00u en 19:30u de presentatie bij te wonen. Graag reserveren via info@odapark.nl of +31 (0)478 513 690

 

Voorafgaand aan het bezoek zal Paul Devens de deelnemers Jules Coumans, David Egert, Niekeliene der Kinderen, Valery Kroeg, Caroline Sarneel, Glafira Taratynova, Kai Tiedke, Cassandra Troost, Lizzy Veldkamp, Myong-Hee Verhoeven, Zoë Vlijm en Stan Weessies kort interviewen.