Publieksprijs fotowedstrijd

Albert Hanssen (71) uit Boukoul heeft de publieksprijs gewonnen in de fotowedstrijd STILL. Wie is deze prijswinnaar en wat is zijn verhaal bij de foto?

Albert heeft zich sinds zijn pensionering toegelegd op de fotografie. Hij heeft een opleiding gevolgd bij het CTT in Maaseik. Aanvankelijk richtte hij zich op natuurfotografie, maar de uitdaging was te gering. Hij is daarom ook foto’s gaan maken in het straatbeeld. Albert wil graag mensen in beeld brengen.

Het prijswinnende beeld van twee krukken, slippers en wat ondergoed kwam zomaar voorbij. Hij ging op bezoek bij zijn zwager, die was gevallen en daarbij een flinke enkelblessure opliep. Hij liep bij hem naar binnen en kwam langs de doucheruimte. Daar zag hij het beeld dat onmiddellijk moest worden vastgelegd.

Voor Albert is de foto niet belangrijk in esthetisch opzicht. De symmetrie is wel aardig. Maar de lijn van de tegels loopt niet recht, vindt hij. Het is vooral een treffend beeld. Een spannende STILL. Het is een beeld dat vragen oproept.

Dat maakt de foto bijzonder. Een winnaar!

160526 Publieksprijs Still B 600x400