De Waan

Manifestatie kunst en psychiatrie 2002

Logboek verschenen bij De Waan, manifestatie die honderd jaar psychiatrie in Venray in een boeiend historisch en kunstzinnig perspectief plaatste in 2002. Bij een manifestatie die zoveel emoties en gevoelens heeft losgemaakt en die zo’n impact heeft gehad, hoort een passend grafisch monument dat De Waan in woord en beeld registreert en vastlegt voor de toekomst. Geen zakelijke verslaggeving maar een logboek dat beleving uitademt en het verhaal van de kunstmanifestatie vertelt en verbeeldt. Dat een inkijk geeft in De Waan en in de waan van de dag van het projectteam. Honderd jaar psychiatrie, honderd pagina’s logboek.

Op het terrein van het voormalige psychiatrische ziekenhuis St. Anna in Venray is een tentoonstelling te zien in het kader van DE WAAN. Aan de tentoonstelling nemen 17 kunstenaars deel uit binnen- en buitenland. Zij verbeelden met hun werken een eeuw psychiatrische zorg in Venray. Respect en eerbetoon aan de psychiatrie zijn hierbij uitgangspunten.

Deelnemende kunstenaars: Marina Abramovic (YU) /  In Ho Baik (KR) / Jacob Bee (UK) / Kees Bierman (NL) / Martin uit den Bogaard (NL) / Krien Clevis (NL) / Andreas Hetfeld (D) / Jinran Kim (KR) /  Mathieu Knippenbergh (NL) / Reinier Kurpershoek (NL) / Atelier van Lieshout (NL) / Adriaan Nette (NL) / Yang Shaobin (CN) / Lu Shengzhong (CN) / Chiharu Shiota (JP) / Ulay (D) / Peter Welz (D).

samenstelling en redactie: Projectteam De Waan / Peterink & Partners, 2002

Projectteam De Waan: Marijke Cieraad / Erik Peters / Jan Verheijen / Joop Wismans

tekst; Mathieu Emonts / Martin Eurlings / Mirjam Jongeneel / Erik Peters / Toine van der Sanden /

Fotografie: Marijke Cieraad / Marcel Lenssen / Peterink & Partners / Victor Peters / Bert Smits / Fre Thissen / Sjaak Verheijen / Pieter Weerts / Mijntje Wismans

vormgeving: Peterink & Partners

druk: Drukkerij Van Lieshout, Horst BV

te bestellen via info@odapark.nl voor … / aantal pagina’s: 100 / 2002