Oda elders

Het model voor een instituut dat zich concentreert op kunst is geen museum maar een hersenspinsel, aldus Odapark. Een utopie, een verbeelding. Een fantoom als platform. Hiermee daagt Odapark de bestaande definities van het hedendaagse kunstinstituut uit zodat het publiek op de best denkbare manier in contact kan komen met beeldende kunst; in en buiten de ‘muren’ van de kunstinstelling.

Vanaf 2013 doet Odapark dit door naast de bekende locatie in Venray, projecten te organiseren onder de naam: Oda Elders. Een verzamelterm voor alle beeldende kunst-activiteiten van Odapark buiten de oorspronkelijke locatie.

Hieronder vallen ook: Oda Mobiel, Oda Maastricht en meerdere in ontwikkelingen zijnde gelegenheden en manieren waarop Odapark haar gezicht toont buiten Venray, zoals op het Zomerparkfeest in Venlo in de zomermaanden en door middel van diverse vormen van samenwerking met andere culturele instellingen, iets wat Odapark hoog in het vaandel heeft staan. Informatie over al deze ‘stukjes’ van Odapark buiten ‘het’ Odapark Venray, zijn te vinden via deze noemer ‘Oda Elders’. Per activiteit houden we u ook op de hoogte via de nieuwsrubriek, social media en andere kanalen.