Odapark jubileert!

Groot jubileumfeest Odapark

Odapark bestaat 25 jaar. Het  weekend van 16 en 17 juni was er een hele reeks activiteiten. 

Bewegend licht en film in Odapark
in de nacht van 24 op 25 augustus

In de nacht van 24 op 25 augustus gaat Odapark ‘Night Vision’ organiseren en verandert het bekendste kunstbos van Limburg in een dynamisch beeldenfestival voor projecties. Night Vision ‘Bring Your Own Beamer’ is eenvoudig concept, kunstenaars die zich bezig houden met ‘bewegend licht’ zullen die nacht van zonsondergang tot zonsopgang hun werken komen projecteren in het beeldenbos van Odapark. 

Odapark zorgt voor projectie schermen en stroom in het park kunstenaars brengen hun eigen beamer. Om de nacht zo aantrekkelijk en divers mogelijk te maken gaan in het theehuis film- en documentaire- makers hun films vertonen zij verzorgen een inleiding of een Q&A gesprek achteraf.

Bring Your Own Beamer (BYOB) is een internationaal concept, bedacht door internetkunstenaar Rafaël Rozendaal, waarbij kunstenaars voor één avond een ruimte vullen met projecties. Alles is geoorloofd – videokunst, installaties, games, video-mapping, VJ-sets, Kinect-installaties en slideshows – zolang er maar geprojecteerd kan worden. Odapark zou Odapark niet zijn als hier niet een eigen draai aan geven word. BYOB is voor iedereen gratis toegankelijk.

Om de deelnemende filmmakers in het Theehuis toch iets te bieden zal er bij aanvang van ieder voorstelling een klein bedrag aan entree gevraagd worden welke geheel ten goede komt aan de kunstenaar. Deelnemers van BYOB zijn o.a. : Rob ‘Regentag’ Benders, Hester van Tongerlo, Linda Lenssen en Sanne Aben Film voorstel theehuis o.a. Ruud Lenssen, Rob Hodselmans en Laurens Lenssen Een evenement zoals je Odapark mag verwachten