Mooie Oda in Tour d’Artistique

rondrijdend museum door Nederland deze zomer

De Mooie Oda-caravan van Oda Mobiel doet deze zomer mee in de Tour d’Artistique.

Tour d’Artistique is een rondrijdend museum vol ongekende verzamelingen. Een project van Pet van de Luijtgaarden, die van 8 maart tot en met 31 mei exposeert in de Projectruimte van Odapark met de solopresentatie MAKE LOVE NOT WAR.

Pet van de Luijtgaarden is naast kunstenaar ook een groot verzamelaar. Hij heeft een loods vol met verzamelingen en maakt hiermee kunstprojecten. In dit project is het thema verzamelcaravans. Iedereen die een caravan tot een museum om wil toveren kan meedoen!

pet

Naast participatie van deelnemers zorgt het project voor een zo groot mogelijk bereik bij het publiek. Door met de caravans door heel Nederland te rijden komen zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier in aanraking met kunst en creativiteit. Het maakt het leuk en toegankelijk in plaats van abstract en afstandelijk. Het maakt dat zij vervolgens eerder het initiatief zullen nemen om musea te bezoeken en/of raken geïnspireerd om zelf aan kunstbeoefening te gaan doen.

De verzamelingen die gebruikt worden werken heel associatief, waardoor er veel mooie herinneringen en ontroerende verhalen naar boven komen. Het mooie aan dit project is dat deelnemers en de bezoekers deze verhalen met elkaar delen, zodat er iets gezamenlijks ontstaat. Nostalgie en gezamenlijkheid is iets waar mensen in deze tijd vaak naar op zoek zijn.

zie ook:

http://www.gulliversverzamelingen.eu/tourdartistique2/