Leerlingen Raayland maken 30 schilderezels Kunstlab

Leerlingen Raayland maken 30 schilderezels Kunstlab

 

Het Kunstlab heeft 15 gloednieuwe schilderezels gekregen. Een cadeau van de leerlingen houtbewerking van het Raayland College en Helotech Metaalbewerking in Venray.

Het zijn stuk voor stuk kunstwerken op zichzelf bijna: de ezels zijn in verschillende hoogtes verstelbaar, transportabel, inklapbaar, stabiel. Geschikt voor grote planken en doeken, maar ook voor kleiner werk. Dankzij deze inspanning kunnen nu dertig mensen tegelijk aan de slag in Kunstlab; de ezels zijn dubbelzijdig bruikbaar.

Ook hebben de Raayland leerlingen een mobiele kast gemaakt, in de ruimte verplaatsbaar en makkelijk op te bergen in de opbergruimte.

 

Kunstlab is het nieuwe paviljoen van Odapark voor kunsteducatie, kunstbeleving en talentontwikkeling. Voor jong en oud, voor scholen en particulieren. Ook geschikt voor een bijzondere activiteit van een bedrijf.

Interesse? Stuur een mail naar educatie@odapark.nl

 

Betrokkenen bij dit project:

Mark en Hay van de Munckhof, begeleider leerlingen houtbewerking van het Raayland College, waar de schildersezels gemaakt zijn

Hans Loenen directeur Helotech, heeft meegedacht over de metaalonderdelen voor het verstellen van de schildersezel en uiteindelijk ook gesponsord

Bert Vos en Martin Arends, vrijwilligers Odapark, samen met Lambert Manders, oud sector-directeur van het Raayland College, zijn de initiators van deze samenwerking en realisatie van deze bijzondere schildersezels en mobiele kast.