Kunst-naar-café: Kim Pattiruhu 27/11/19

Op woensdag 27 november staat het volgende Kunstnaarcafé op de planning. Op deze avond zal Kim Pattiruhu de bezoekers meenemen in haar werk- en werkwijze. Ze noemt zichzelf een wandelende ideeënbus met een hoofd vol ideeën en oplossingen, voor korte en lange projecten, vaak met een sociaal maatschappelijke vraag of noodzaak. Benieuwd naar haar verhaal? Kom & geniet!

‘Als je stil wilt staan bij het verleden, moet je vertragen in het heden’. Kim Pattiruhu (Vlissingen, 1982) woont in Tilburg, exposeert op tal van plekken in het land en werkt, als freelancer, voor diverse en uiteenlopende opdrachtgevers. Voor Kim is fotografie (en film) een middel om een wereld die voor de gehaaste hedendaagse mens normaal verborgen blijft in beeld te brengen. Vanuit een esthetische drang registreert ze op eigenzinnige wijze de verhalen van mensen, momenten en landschappen. Als kind opgegroeid op Walcheren (Zeeland) ontwikkelde ze een haatliefde-verhouding met de zee, de wind, de stille wijdse uitzichten en de verdedigingswerken (bunkers, burchten en vestingwerken) vanwege de nietigheid die ze ervaart als mens ten opzichte van deze noeste elementen.

Ze noemt zich onderzoekend fotograaf; als mens stelt ze levensvragen vanuit een diepgewortelde drang om het leven en al zijn rauwe randjes te begrijpen. Met veel gevoel voor detail zoekt ze het verhaal van het onooglijke en onaanzienzienlijke, van de schoonheid van het alledaagse. Kim zal een inzicht geven in haar beeldende werk, waaronder het project rondom haar Molukse roots,  over hoe haar huisdier Francis Bacon het leven op zijn kop heeft gezet en hoe zij omgaat met het onzekere bestaan als beeldend kunstenaar.”

Het Kunstnaarcafé is een avond waarbij het publiek kan kennismaken met de inhoudelijkheid van kunst en het belang ervan voor de samenleving in het algemeen en de mens zelf in het bijzonder.

 

 

Wanneer? Woensdag 27 november 2019
Waar? Odapark
Tijd? Inloop :19.30u | Start: 20.00u
Entree? VVK: €5,- (via https://venraytickets.nl/event/16) | Aan de deur: €7,50