Kunst.naar.café Gert Biesta 26/06/19

Woensdag 26 juni 2019, 19.30 uur - 22.00 uur

Op woensdag 5 juni verwelkomen we onderwijspedagoog Gert Biesta bij het kunst·naar·cafe 4. Gert Biesta vertelt over zijn boek ‘Door kunst onderwezen willen worden’. Gert Biesta presenteert in dit boek een nieuwe benadering van hedendaagse kunsteducatie door te laten zien welke unieke mogelijkheden de kunsten bieden om in dialoog te zijn met de omringende wereld. Deze benadering van kunsteducatie gaat uit van onderwijzen als een proces van tonen, waarbij de docent aan de leerling laat zien wat er in de wereld goed, belangrijk of betekenisvol kan zijn om aandacht aan te besteden. Aan de hand van de ‘Aktion’ uit 1965 van Joseph Beuys, hoe men afbeeldingen uitlegt aan een dode haas, waarvan veel afbeeldingen in dit boek zijn opgenomen, maakt Biesta duidelijk hoe dit proces werkt.

 

Wanneer? Woensdag 26 juni 2019
Waar? Odapark, Venray
Tijd? 19.30u t/m 22.00u
Entree? €5,- per ticket | Je bent verzekerd van een plek door €5,- over te maken op bankrekeningnummer NL59 RABO 0311282857 t.a.v. Cultura Venray o.v.v. kunstnaarcafé + voor-en achternamen+ telefoonnummer per ticket. Je krijgt GEEN bevestiging na de betaling, op 5 juni  ligt bij de entree een gastenlijst klaar waar je na betaling op komt te staan.

Wil je toch niet vooraf een ticket kopen, dan kun je op de avond zelf nog een ticket kopen. Let op: je kunt hier alleen PINNEN. Een ticket aan de kassa kost €7,50.