Oud, hedendaags of fictie?

Naar aanleiding van het beeld Ecce Homo Tesco van Doyle & Mallinson, een kennismaking met hedendaagse kunst. Deze wordt ingeleid met een reflectieve kunstles over “de (on)mogelijke mens”  bij de betreffende sculptuur in het Beeldenbos van Odapark.

 

Oud, hedendaags of fictie?”

Kunst zet aan tot reflectie en maakt ons bewust van onze oude en nieuwe gewoontes en is beïnvloed door maatschappelijke ontwikkelingen. Is Ecce Homo Tesco een momentopname van deze tijd ? Ons veranderende gedrag heeft invloed op ons lichaam, maar beïnvloedt het in de toekomst ook ons schoonheids- en ideaalbeeld ?

 

Een confrontatie met de (on)mogelijke mens. Een les op verschillende niveaus waarbij de relatie tussen maatschappelijke en fysieke veranderingen onderzocht wordt, met als resultaat een beeldend ‘wetenschappelijk’ onderzoek. De kunstwerken Ecce Homo Erectus en Ecce Homo Tesco van Doyle & Mallinson zijn uitgangspunt voor deze les. Er wordt een combinatie van tweedimensionale- en driedimensionale technieken aangeboden om alle ideeën vorm te kunnen geven.