Voortgezet onderwijs

 

 

Odapark is een totaalbeleving. Kunst, natuur en historie komen er samen voor iedereen.

 

Een aantal gevarieerde lessen rond het thema STILL, zijn door het Kunstlab voor het voortgezet onderwijs voorbereid in een keuzeprogramma. Kunstlab werkt samen met professionele kunstenaar-docenten en het projectteam kan naast het aangeboden keuzeprogramma meedenken over nieuwe kunsteducatieve programma’s, alsmede over producten voor het voortgezet onderwijs met verschillende differentiaties. Het keuzeprogramma bestaat uit lessen van 1,5 uur die zijn te combineren met een rondleiding onder begeleiding van een lid van het Kunstlab-team of een Kijkwijzer voor de docent en leerling.

 

Het Kunstlab keuzeprogramma voor het VOORTGEZET ONDERWIJS:

 

Naar aanleiding van het beeld Ecce Homo Tesco van Doyle & Mallinson, een kennismaking met hedendaagse kunst. Deze wordt ingeleid met een reflectieve kunstles over “de (on)mogelijke mens”  bij de betreffende sculptuur in het Beeldenbos van Odapark.

 

Met in ogenschouw Scheissbär van Erik Habets, een kennismaking met beeldende kunst in het Beeldenbos. Het programma wordt ingeleid met een kunstkijkles en verwerkt in een experimentele schilderles. “Denker of dromer?”

 

Bij Die Brücke van Reinhard Buxel “draagt iedereen een steentje bij” in een groepswerk, een kennismaking met beeldende kunst in het Beeldenbos met een bijzondere verdieping in de discipline beeldhouwkunst.

Voor het onderwijs zijn verschillende Kijkwijzers gratis te downloaden:

De Kijkwijzer Beeldenbos voor het voortgezet onderwijs onderbouw.

De Kijkwijzer Beeldenbos voor het voortgezet onderwijs HAVO+, met een uitbreiding voor de tentoonstelling ECCE HOMO ERECTUS,

Extra Kijkwijzer bij de expositie ECCE HOMO ERECTUS

 

Neem contact op met educatie@odapark.nl voor een rondleiding, een les uit het keuzeprogramma of een aanbod op maat voor een bijzonder project op school.