KUNSTLAB

binnen en buiten

Kunstlab is het nieuwe paviljoen van Odapark voor kunsteducatie, kunstbeleving en talentontwikkeling. Het idee om binnen en buiten te verbinden speelt een belangrijke rol in de keuze aan activiteiten. De locatie, met een prachtig uitzicht op het Beeldenbos, nodigt hiertoe uit. Wat Odapark in zich draagt zal in het educatief programma de leidraad worden voor de kunstbeleving. Zo wordt er onder andere gewerkt aan de ontwikkeling van een mobiele inventaris en een transportsysteem voor materialen en gereedschappen die binnen èn buiten in het Beeldenbos gebruikt kunnen worden, zodat de veranderingen van de natuur die invloed hebben op de kunst – en vice versa – ook lijfelijk ervaren kunnen worden.

In Kunstlab zal er altijd een open blik zijn gericht op experiment en dialoog. Resultaten staan te voren niet vast, maar juist door onderzoek kan ruimte gegeven worden aan het vreemde en vernieuwende, met respect voor verscheidenheid. Kunstlab speelt in op actuele thema’s en op de wisselende tentoonstellingen in Odapark. Voor jong en oud, voor het onderwijs en voor volwassenen educatie. Juist de mogelijkheid om binnen en buiten te werken, met de aanwezigheid van natuur, historie en hedendaagse kunst, geeft het Kunstlab extra mogelijkheden.

Het programma van het Kunstlab wordt speciaal ontwikkeld door het eigen projectteam van Odapark, dat hiervoor samenwerkt met BAM het mobiele atelier (Suzanne Berkers) en Kunstenaar in de Klas (Roel Sanders).

[filmpje: in voorbereiding]

Het thema dat binnen het Kunstlab voor het eerste half jaar leidraad zal zijn voor workshops, lessen voor het onderwijs, lezingen, cursussen en performances is getiteld STILL. Een uitgebreid programma met leerzame en bijzondere activiteiten van Odapark voor een breed publiek, rond het thema van een stilstaande foto, bevroren beeld, uit een film. In het Kunstlab-programma is het aanbod te vinden. Men kan altijd contact opnemen om speciale arrangementen te bespreken, via educatie@odapark.nl of 0478-513690.