Zie jij wat ik zie?

Een kennismaking met beeldende kunst in het Beeldenbos van Odapark met een nadruk op de bijzonderheden van beeldhouwkunst.

Zie jij wat ik zie?
Soms lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Is het architectuur in het klein of speel-goed in het groot? Gestapelde bouwstenen in elkaar passend, weegt het wel iets? Basisvormen in steen, onopvallend in de natuur, alsof het hier altijd heeft gestaan…

Nadat de sculptuur Die Brücke van Reinhard Buxel in een kunstles van alle kanten is bekeken, gaan de kinderen van groep 1 t/m 4 stempelen en stapelen in het Kunstlab. Spelenderwijs gaan ze aan de slag, ze ordenen, bouwen, stapelen. In groepjes werken de leerlingen met primaire vormen op een groot formaat papier.

Passen en meten met steen voor groep 5 t/m 8. De kinderen gaan tijdens deze les steen bewerken, ze leren de mogelijkheden en beperkingen van dit materiaal en worden onderwezen in de vaardigheden van werken met steen. De aandacht gaat uit naar bijzondere en passende verbindingen van steen. De workshop zal buiten in het Beeldenbos van Odapark gegeven worden en alleen plaatsvinden in de periode mei tot oktober.