Basisonderwijs

algemeen en keuzes

 

Odapark is een totaalbeleving. Kunst, natuur en historie komen er samen voor iedereen.

 

Een aantal gevarieerde lessen rond het thema STILL, zijn door het Kunstlab voor het basisonderwijs voorbereid in een keuzeprogramma. Kunstlab werkt samen met professionele kunstenaar-docenten en het projectteam kan naast het aangeboden keuzeprogramma meedenken over nieuwe kunsteducatieve programma’s, alsmede over producten voor het basisonderwijs met verschillende differentiaties. Het keuzeprogramma bestaat uit lessen van 1,5 uur die zijn te combineren met een rondleiding onder begeleiding van een lid van het Kunstlab-team of een Kijkwijzer voor de leerkracht.

Het Kunstlab keuzeprogramma voor het BASISONDERWIJS:

 

Die Brücke van Reinhard Buxel

Een kennismaking met beeldende kunst in het Beeldenbos van Odapark met een nadruk op de bijzonderheden van beeldhouwkunst.

Zie jij wat ik zie?” 

 

Scheissbär van Erik Habets

Een introductie tot de beeldende kunst in het Beeldenbos en een aanleiding voor een kunstkijk- en schilderles.

Waar heeft hij eigenlijk zo’n zwaar hoofd in?” 

 

Ecce Homo Tesco van Doyle & Mallinson

Een kennismaking met actuele kunst in Odapark met voorafgaand eraan een onderzoekende groepsles. Op groot formaat wordt het beeld bekeken en gezamenlijk besproken.

Oud, modern of toekomst?” 

 

Natuuranimatie in het bos

Natuur en techniek komen samen in de stop motion animatiefilm (een filmtechniek waarmee speciale effecten in films worden gecreëerd).

“De natuur speelt de hoofdrol.”

 

De Kijkwijzer van het Kunstlab voor het basisonderwijs is hier gratis te downloaden.

 

Neem contact op met educatie@odapark.nl voor een rondleiding, een les uit het keuzeprogramma of een aanbod op maat voor een project op school.