Nature

This Is My Nature

Nature NL 2011  This Is My Nature [2011]  Beeldenbos 23011

In de Beeldenbos-collectie van Odapark zijn een aantal projecten opgenomen van Nature. Dit is de naam van Odapark-curatoren, zelf beeldend kunstenaars, die in wisselende samenstellingen door de jaren heen deze projecten in het Beeldenbos plaatsten ter ondersteuning en verklaring van de kunstinhoudelijke principes waar het publiek hier in het bos ‘tegenaan loopt’, en die iets verduidelijken over de relatie tussen kunst en natuur.

Wellicht zul je denken dat dit blikje, dat hier in het bos ligt, een achteloos weggegooid resultaat van slordigheid is. Niets is minder waar…. want wat hier ligt, volledig opgenomen in de wereld van de natuur, is geen menselijke onachtzaamheid, maar kunst. Het blikje is een sculptuur. Misschien zou je het wel op willen pakken om netjes in de prullenbak te gooien. Zo zwaar als brons en verankerd in de bodem van dit bos zorgvuldig beschilderd ligt het daar, net echt!

90db1dce026eac1d8aa951fc25e62b24

This is my nature, zegt dit sculptuurtje.  “Het is mijn gedoemde positie, dat ik op straat gegooid wordt, als rotzooi wordt gezien. Maar ik ben kunst, als alle troep ook kunst kan zijn”. Pas door weten, bij ingevulde, gekaderde verbeelding, verandert een object. En soms, daarmee, de wereld.

bda208e2242515377cb6eeb5e1f662b4