Cursus Kunstgeschiedenis

Basiscursus I: van prehistorie tot renaissance

Kunst en cultuur interesseren u. Maar u weet er niet veel van of u weet niet goed waar te beginnen? Of hoe u kunstwerken in hun context kunt plaatsen? Eigenlijk zou u er meer van willen weten? Een kijkje in de keuken, om zo te zeggen. Maar hoe?

Schrijf u dan in voor 10 lessen Basiscursus. De belangrijkste periodes en stromingen van de (westerse) kunstgeschiedenis passeren de revue aan de hand van powerpoints, vergezeld van mooie achtergrondverhalen en duidelijke uitleg. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte voor uw vragen.

In de basiscursus Van prehistorie tot renaissance starten we met de prehistorische grotschilderingen van Altamira en Lascaux. Via de oude Egyptenaren, Mesopotamiërs, Grieken en Romeinen, belanden we aan het eind van deze reeks bij de kunst van de middeleeuwen. De zogenaamde ‘Vlaamse Primitieven’ markeren de overgang naar de nieuwe tijd.

aantal lessen: 10
cursustijd: donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur
cursusdata: 30 september, 7, 14 en 21 oktober, 11, 18 en 25 november, 2, 9 en 16 december
prijs: € 195,00
locatie: Odapark Venray

inschrijven via het formulier op de website van: cursus en training noord limburg
of stuur een mail naar kunstgeschiedenis@cursusentraining.org

N.B. In het voorjaar van 2022 start de Basiscursus II (Van renaissance tot moderne tijd). Deze lessen sluiten aan op de vorige cursus maar zijn ook onafhankelijk daarvan te volgen.