Urban & Nature

concerten in het park

Urban & Nature

Concerten in het park.

Zondag 23 juni vond de derde aflevering plaats van “Urban & Nature”, een bijzondere reeks concerten in het park. Deze keer kon men genieten van de bijzondere muziek van de groep Omega Impact in de exclusieve sfeer van Odapark.

 

Voorafgaand aan een concert in het Theehuis, begaven musici zich al wandelend door het Beeldenbos om zich aldaar laten inspireren door de kunst. Na deze muzikale wandeling sloot Omega Impact af met een concert in het Oda-paviljoen.

Karakteristiek aan de muziek van Omega Impact is de diversiteit aan stijlen, waarbij klassieke en wereldmuziek elkaar ontmoeten. Elke compositie draagt de kenmerken van de creatieve samenwerking tussen de musici. De individuele kwaliteiten van de artiesten schitteren in de arrangementen en uitvoeringen. De composities zijn constant in ontwikkeling. De musici verkennen daarbij muzikale en emotionele lagen.

Omega Impact streeft er altijd naar zo akoestisch mogelijk te spelen. Dankzij het gebruik van traditionele, akoestische instrumenten kunnen de geluiden zich vrij vermengen in de ruimte. Het is voor de toehoorders een bijzondere beleving.

De groep heeft tot dusver opgetreden in Nederland, België, Duitsland en Polen in theaters, kunst- en cultuurcentra, kunstacademies, clubs, cafés, openlucht- en indoor-festivals, kraakpanden, privé woningen en een gevangenis.

Omega Impact is in het najaar van 2013 opgericht in Den Haag en dankt haar internationale karakter aan de uiteenlopende herkomsten van de leden:
Grzegorz Marciniak (PL) – zang, compositie
Germaine Sijstermans (NL) & Hélène Duret (FR) – klarinetten & melodica’s
Vladan Kulisić (SRB) & Lam Lai (HK) – Harmonium
Jordi Cassagne (FR) – basgitaar
Théo Lanau (FR) – percussie

[Het concert begint om 15.00 uur. Voor het concert in het theehuis geldt een toegangsprijs van 7,50 euro.
De kunst in het beeldenbos en het Odapaviljoen is, zoals altijd, gratis.
]