Theehuisconcerten (1)

Behn Quartet 14 oktober 2018

Zondag 14 oktober, 15.30 uur

Theehuisconcert

Behn Quartet

Hoe verder na Wagner…. dit was de grote vraag rondom 1900. Een van de antwoorden op deze vraag kreeg later de naam ‘Impressionisme’ en is voor altijd verbonden met Claude Debussy, de geniale Franse componist die 100 jaar geleden stierf.

Dit ‘Debussy’ seizoen begint met een programma rond zijn enige strijkkwartet uit 1893, geschreven op 31-jarige leeftijd vlak na de beroemde Prélude à l’après-midi d’un faune en dat werd ontvangen met enthousiasme zowel als verbijstering over de nieuwe kleuren en harmonieën. Het is het eerste van zijn weinige kamermuziekwerken; pas aan het eind van zijn leven kwam hij hier weer terug met 3 sonates, waarvan u later dit seizoen die voor fluit, harp en altviool kunt horen.
Het Behn Quartet combineert dit met het, helaas veel te weinig gespeelde, eerste Strijkkwartet (1917) van Karl Szymanowski, Poolse tijdgenoot van Debussy, en met Jack Body’s Three Transcriptions uit 1994, geschreven een eeuw na Debussy’s kwartet.

Het Behn Quartet bestaat uit musici uit Engeland, Nederland, Nieuw-Zeeland en Wales. Het winnen van de eerste prijs tijdens het internationale Orlando Concours 2017 was voor ons aanleiding dit jonge in Londen gevestigde strijkkwartet aan u voor te stellen. 

Website Theehuisconcerten