Lezing van Koen Eykhout

ISOLEMENT: VLOEK OF ZEGEN?

Literair criticus van Dagblad de Limburger houdt op 21 oktober 14.00 uur een lezing over isolement in de literatuur van dit moment. Het is opmerkelijk hoeveel jonge schrijfsters daarvan hun thema maken. Eenzaamheid en alleen zijn hebben altijd al literaire verschijningsvormen gekend, je kunt zeggen dat ze horen bij de literatuur. Het besef anders te zijn, een vreemde, dus in wezen eenzaam. Een reeks kenmerkende boeken uit de afgelopen decennia komen aan bod in de lezing van Koen Eykhout op 21 oktober in Odapark.

Het thema komt voor Odapark niet uit de lucht vallen, want het is de heilige Oda op het lijf geschreven. Zij liet in de achtste eeuw tot driemaal toe een cel bouwen om vanuit afzondering en isolement iets te betekenen voor de wereld. Die cellen stonden in Venray, Weert en Sint-Oedenrode. Ze wilde in afzondering de wereld rijker maken, in isolement de wereld zegenen.

Isolement: vloek of zegen? Lezing door Koen Eykhout, onder andere literair criticus van Dagblad de Limburger.
Zondag 21 oktober 14.00 uur. Toegang: €5,00 (€ 2,50 voor vrijwilligers, vrienden en donateurs). Graag aanmelden via pers@odapark.nl