InBeeld voorronde tentoonstelling

Met 28 kunstwerken rondom thema ‘identiteit’

Tot 31 maart 2021 konden niet professionele beeldende kunstenaars uit Limburg voor de regio Venray zich aanmelden voor InBeeld 2021. Bij het Odapark vindt van 12 t/m 20 juni 2021 één van de negen regionale voorronde-exposities plaats. In totaal 28 kunstwerken, die samen een mooie representatie vormen van het thema ‘identeit’, zijn hier te bezichtigen. Tussen de inzendingen zitten veel schilderijen, maar bijvoorbeeld ook keramische werken en sculpturen.

InBeeld is dé provinciale wedstrijd voor de beeldende amateurkunst. InBeeld wordt eens in de twee jaar georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met de Limburgse centra voor de kunsten. Telkens zal een ander thema het vertrekpunt vormen. Voor deze derde editie het thema ‘identiteit’, waren alle beeldende associaties mogelijk, van het inmiddels van alle tijden klassieke ‘portret’ tot en met vrije persoonlijke representaties. Ieder ingezonden werk wordt geëxposeerd tijdens één van de (digitale) regionale voorronden die worden georganiseerd in samenwerking met de centra voor de kunsten in Genk (BE), Kerkrade, Maastricht, Roermond, Sittard, Venlo, Venray, Weert en Tongeren (BE). 

Iedere amateurkunstenaar van 12 jaar en ouder kon meedoen. Professionele beeldend kunstenaars waren van deelname uitgesloten. Een vakjury beoordeelt de komende tijd alle werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek. 

Op zeven plaatsen in Nederlands-Limburg én twee plaatsen in Belgisch Limburg zouden er voorronde-expositie georganiseerd worden door de regionale centra voor de kunsten. Door de coronamaatregelen zijn een groot aantal van deze voorrondes geheel digitaal gegaan. Gelukkig kon deze voorronde nog verplaatst worden naar het Odapark.  

Finale

Uit elk van de regionale voorronde-expositie worden vijf genomineerden gekozen. Het totaal van 45 werken, afkomstig uit de negen voorrondes zal van 4 juli t/m 31 juli 2021 tijdens de eindexpo in de ECI Cultuurfabriek worden tentoongesteld. Op zaterdag 3 juli a.s. om 16.00 uur worden de drie uiteindelijke prijswinnaars van InBeeld bekendgemaakt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 250 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro. 

Doel InBeeld

Het doel van InBeeld is niet-professionele kunstenaars te stimuleren hun talent te ontwikkelen en hen een podium te bieden. Bovendien wordt de niet professionele beeldende kunst in Limburg meer zichtbaarheid gegeven door haar letterlijk ‘in beeld’ te brengen. Kijk voor meer informatie over InBeeld op www.hklimburg.nl/inbeeld. 

Bezoeken 

De expositie is gratis te bezoeken. Van donderdag tot en met zondag, tussen 13u en 16u. Groepen alleen op afspraak.

Let op: op zondag 20 juni is de expositie wegens een concert beperkter toegankelijk.