09-08-20 live boetseersessies Koppig Limburg

José Fijnaut en Maria Stams werken live aan twee nieuwe koppen

 

Zondag 9 augustus presenteert Odapark Venray twee live boetseersessies van Koppig Limburg.

Sinds 2009 werken Maria Stams en José Fijnaut samen onder de naam KOPPIG LIMBURG, waarvoor ze zo’n 180 personen portretteerden. Tijdens twee uur durende sessies boetseerden ze gelijktijdig dezelfde persoon, iedere geïnterviewde legden ze daardoor vast in twee verschillende portretten. In de tentoonstelling Je Loopt Door Mijn Hoofd tonen we alle hoofden van de afgelopen tien jaar.

Tijdens de boetseersessie zondag gaat Jacqueline Römers met de geportretteerden in gesprek, waardoor er unieke beelden ontstaan, in klei én in woorden.

Zondag om 11 uur boetseren José en Maria de Limburgse acteur Joes Brauers, nét 21 jaar oud, nét klaar met de toneelacademie Maastricht en nu al een imposante theatercarrière achter de rug. Koppig Limburg boetseerde Joes ook al als aanstormend talent in 2013. Sessie deel 1 is van 11-12 uur, sessie deel 2 van 12.15-13.15 uur. Alleen in de pauze kan het publiek wisselen van plek.

Om 14.30 uur is het de beurt aan Oda-vrijwilligster Marian Kessels, het hart van het vrijwilligersteam, de verbindende factor en de trouwste fan van het Odapark. Sessie deel 1 is van 14.30-15.30 uur, sessie deel 2 van 15.45-16.45 uur. Alleen in de pauze kan het publiek wisselen van plek.

De portretsessies zijn live bij te wonen door publiek: Een bijzondere ervaring waarbij een brok klei langzaam verandert in een persoonlijkheid, een kunstwerk dat ter plekke ontstaat en waarbij de concentratie van de makers haast tastbaar wordt.

Publiek is welkom, kom op tijd, want er is een beperkt aantal zitplaatsen, uiteraard op gepaste afstand.

De toegang is, zoals altijd, gratis.